Obavijesti

Show

Komentari 2

Može li film kvalitetno prenijeti ono što je napisano u knjizi?

Može li film kvalitetno prenijeti ono što je napisano u knjizi?
4

Premda su filmovi snimljeni prema knjigama s nama od samih početaka kinematografije, počesto se zbiva situacija da je ekranizacija po nečemu posve kriva

VIDEO

Jedan od većih problema s kojima se susreću ljudi koji rade u filmskoj industriji svakako su i ekranizacije književnih hitova. Premda su filmovi snimljeni po knjigama s nama od samog početka kinematografije, počesto se događa situacija u kojoj su ili redatelji podbacili ili scenaristi uklonili previše bitnih elemenata, a katkad su i glumci jednostavno krivi.

Takva situacija se posve moguće neće dogoditi s novim filmom producentske kuće Warner Bros., 'Crazy Rich Asians'. Film se snima po istoimenoj knjizi autora Kevina Kwana, koja je dobila izvrsne kritike, a zadržala se i dosta dugo na top ljestvicama prodanih knjiga. Razlog zašto bi ova ekranizacija mogla u stvari funkcionirati bez problema je i taj što je sam autor jedan od izvršnih producenata filma.

Uz to, većina je glumačke postave azijskog podrijetla, kao što je i redatelj, tako da će i to doprinijeti kvaliteti filma.

U knjizi pratimo romansu između Rachel, Amerikanke kineskog podrijetla koja je odrasla u Kaliforniji sa samohranom majkom i Nicka, njenog dečka koji je odrastao u mondenim dijelovima Londona i Singapuru. Nick se predstavio kao običan muškarac, bez neke osobite povijesti. Ali u stvari je član jedne od bogatijih Azijskih obitelji, što nije priznao svojoj zaručnici. A kada ju dovede u Singapur, kako bi Rachel upoznala obitelj, problemi će se tek pojaviti.

Pogledajte prvi foršpan

Kako možemo vidjeti iz prvog videa, ideja i ozračje knjige je relativno dobro preneseno u foršpan, pa je posve moguće kako će i cijeli film biti bez zamjerke. Humor je i dalje tu, kao što je i dojam da se radi o istinski bogatoj obitelji.

Možda najlegendarniji film svih vremena ponovno dolazi u kina
Možda najlegendarniji film svih vremena ponovno dolazi u kina

'Crazy Rich Asians' režira Jon M. Chu s Constance Wu, Henryjem Goldingom i Michelle Yeoh u glavnim ulogama. Njima se pridružuju i Lisa Lu, Ken Jeong, Awkwafina (glumi u nadolazećem nastavku franšize o šarmantnim pljačkašima, 'Oceanovih osam'), kao i Harry Shum Jr..

Film u kina dolazi tijekom kolovoza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode