To je to što me zanima!

Na festivalu filma u Ljubljani natječu se četiri hrvatska filma

U natjecateljskom programu Srednje i Istočne Europe prikazat će se četiri hrvatska filma i jedna manjinska koprodukcija - kratkometražni "Mačka je uvijek ženska", "Motivi", "Florigami" i "Udahnut život"
Vidi originalni članak

Na 16. izdanju međunarodnog festivala animiranog filma Animateka koji se održava u Ljubljani od 2. do 9. prosinca, prikazat će se i niz hrvatskih kratkometražnih uradaka s  aktivne hravatske scene animiranog filma, dok će se u industrijskom dijelu programa, AnimatekaPRO, predstaviti dva hrvatska projekta.

U natjecateljskom programu Srednje i Istočne Europe prikazat će se četiri hrvatska filma i jedna manjinska koprodukcija - kratkometražni "Mačka je uvijek ženska" autorica Martine Meštrović i Tanje Vujasinović, "Motivi" Danijela Žeželja, "Florigami" Ive Ćirić, "Udahnut život" Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona. Tu je i "Toomas ispod doline divljih vukova" Chintis Lundgren, estonsko-hrvatsko-francuska koprodukcija (hrvatski producent je Draško Ivezić, Adriatic Animation).

Natjecateljski program Slon, namijenjen najmlađim gledateljima donosi film "Toofa i Poofa" Denisa Alentija, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar. U sklopu programa Mladi talenti Europe prikazuju se filmovi "Zagubljena sjećanja" Ivane Radić i "Ne ću" Jasne Čagalj, a u Panorami "Fish Ing." autorice Marinsky, "O djedu, maci i proljeću" Lucije Oroz, "Well, Would You Look at That" Petre Drevenšek, "Izvan sebe" Stelle Hartman, "Prvi korak" Petre Kožar, "Albatros" Nenada Jankovića, "Odrasti u malo drvo" Noemi Rebić, "Osmijeh Matee" Kovač te "I'm Not Feeling Very Well" Sunčane Brkulj.

Na platformi AnimatekaPRO Pitch, koja se odvija 2. i 3. prosinca, predstavit će se pet projekata iz zemalja bivše Jugoslavije, od kojih su dva hrvatska koja se razvijaju uz potporu HAVC-a.

"Fačuk" redateljice Maide Srabović i producentice Janje Pilić (Tetrabot), priča je o fiktivnom selu koje je puno beba začetih izvan braka - fačuka, a "Obiteljski portret" Lee Vidaković koja će uz producenta Draška Ivezića (Adriatic Animation), opisuje se kao mračan, poetičan i pomalo šaljiv film koji prikazuje razaranje obiteljskih odnosa.

Dva člana tima pobjedničkog projekta, između ostalog, osvajaju i pozivnicu za CEE Animation Forum 2020. AnimatekaPRO donosi panel-diskusiju o ostvarivanju uspješnih koprodukcija na kojoj sudjeluje hrvatska producentica Vanja Andrijević iz Bonobostudija. Festival Animateka održava se od 2004. godine, stavljajući fokus na najnoviju produkciju kratkometražnog animiranog filma istočne i srednje Europe.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare