To je to što me zanima!

Najveći INmusic dosad: Na Jarun dolaze Kings of Leon

Američki rockeri i dobitnici četiri Grammy nagrada, Kings of Leon, premijerno dolaze u Hrvatsku u sklopu turneje na kojoj predstavljaju novi album ' Walls'
Vidi originalni članak

Američki rock bend prvi put će nastupiti u Hrvatskoj, ali i cijeloj regiji. King of Leon najveće su ime ovogodišnjeg InMusic festivala. Na Jarunu će od 19. do 21. lipnja nastupiti i Arcade Fire, Kasabian, Alt-J, Michael Kiwanuka, Repetitor te drugi.

- Morali smo povisiti cijenu ulaznice kako bismo uopće mogli razmišljati o njihovu nastupu - kaže organizator Zoran Marić te dodaje će grupi INmusic biti najmanji festival na kojem će zasvirati ove godine. Ulaznica stoji 399 kuna. 

Kings of Leon su prije osamnaest godina u Franklinu, Tennessee, osnovali braća Anthony Caleb (glavni vokal, ritam gitara), Ivan Nathan (bubnjevi) i Michael Jared Followill (bas gitara), s bratićem Cameronom Matthewom (glavna gitara).

Odgojeni u obitelji na čelu s ocem propovjednikom proputovali su niz južnjačkih država SAD-a, školovali su se kod kuće i nisu smjeli slušati sekularnu glazbu, koju upoznaju tek nakon razvoda roditelja i selidbe u Nashville. Grupu su nazvali Kings of Leon u čast ocu i djedu koji su dijelili ime Leon.

S prva tri albuma bend je osvojio dobre kritike i vjerne sljedbenike, više u inozemstvu nego kod kuće, no tek s platinastim četvrtim 'Only by the Night' iz 2008. dolaze na vrhove ljestvica i  postaju planetarno popularni. Po prodaji tog albuma iza sebe su te godine ostavili puno poznatije grupe, nadrasli Strokese kojima su svirali kao predgrupa i postali jedni od rijetkih čiji se južnjačko-rockerski zvuk u tako velikim razmjerima prihvatio na europskom kontinentu. 

U Zagrebu nastupaju u sklopu europske turneje na kojoj predstavljaju svoj najnoviji studijski album 'Walls', objavljen u listopadu 2016. nakon trogodišnje pauze, koji je debitirao na prvom mjestu Billboardove ljestvice i na vodećem mjestu nacionalnih ljestvica u Velikoj Britaniji, Irskoj i Novom Zelandu, a s kojega već imaju hit-singl 'Waste a moment'.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sfs222 09.02.2017.

    Hrpa narkomana dolaze unistit jarun.. super

  • Popolo 09.02.2017.

    wow. lijepo

Komentiraj...
Vidi sve komentare