Obavijesti

Show

Komentari 2

Najveći INmusic dosad: Na Jarun dolaze Kings of Leon

Najveći INmusic dosad: Na Jarun dolaze Kings of Leon
1

Američki rockeri i dobitnici četiri Grammy nagrada, Kings of Leon, premijerno dolaze u Hrvatsku u sklopu turneje na kojoj predstavljaju novi album ' Walls'

VIDEO

Američki rock bend prvi put će nastupiti u Hrvatskoj, ali i cijeloj regiji. King of Leon najveće su ime ovogodišnjeg InMusic festivala. Na Jarunu će od 19. do 21. lipnja nastupiti i Arcade Fire, Kasabian, Alt-J, Michael Kiwanuka, Repetitor te drugi.

- Morali smo povisiti cijenu ulaznice kako bismo uopće mogli razmišljati o njihovu nastupu - kaže organizator Zoran Marić te dodaje će grupi INmusic biti najmanji festival na kojem će zasvirati ove godine. Ulaznica stoji 399 kuna. 

Kings of Leon su prije osamnaest godina u Franklinu, Tennessee, osnovali braća Anthony Caleb (glavni vokal, ritam gitara), Ivan Nathan (bubnjevi) i Michael Jared Followill (bas gitara), s bratićem Cameronom Matthewom (glavna gitara).

Odgojeni u obitelji na čelu s ocem propovjednikom proputovali su niz južnjačkih država SAD-a, školovali su se kod kuće i nisu smjeli slušati sekularnu glazbu, koju upoznaju tek nakon razvoda roditelja i selidbe u Nashville. Grupu su nazvali Kings of Leon u čast ocu i djedu koji su dijelili ime Leon.

S prva tri albuma bend je osvojio dobre kritike i vjerne sljedbenike, više u inozemstvu nego kod kuće, no tek s platinastim četvrtim 'Only by the Night' iz 2008. dolaze na vrhove ljestvica i  postaju planetarno popularni. Po prodaji tog albuma iza sebe su te godine ostavili puno poznatije grupe, nadrasli Strokese kojima su svirali kao predgrupa i postali jedni od rijetkih čiji se južnjačko-rockerski zvuk u tako velikim razmjerima prihvatio na europskom kontinentu. 

U Zagrebu nastupaju u sklopu europske turneje na kojoj predstavljaju svoj najnoviji studijski album 'Walls', objavljen u listopadu 2016. nakon trogodišnje pauze, koji je debitirao na prvom mjestu Billboardove ljestvice i na vodećem mjestu nacionalnih ljestvica u Velikoj Britaniji, Irskoj i Novom Zelandu, a s kojega već imaju hit-singl 'Waste a moment'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao