To je to što me zanima!

Nakon bojkota ipak objavili nominirane za Zlatni globus

Organizaciju HFPA, glasače koji nominiraju i određuju tko će dobiti Zlatni globus ranije ove godine zatekla se u središtu velike kontroverze, nakon što ih je Hollywood bojkotirao jer nemaju Afroamerikanca kao člana
Vidi originalni članak

Prestižna dodjela nagrada Zlatni globusi upala je u probleme nakon što je organizatore iz udruge HFPA (Hollywood Foreign Press Association) bojkotirao Hollywood jer u svojih 90-ak članova nisu imali niti jednog Afroamerikanca. Tom Cruise (59) čak je vratio svoja tri Globusa, kako bi pokazao svoje mišljenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U kolovozu je organizacija najavila reforme kako bi uveli različitost, a među dotadašnjim članovima 63 ih je glasalo za promjene, a 19 protiv.

NBC, televizijska kuća na čijem se programu emitira dodjela objavila je da podržavaju promjene, no nije još otkriveno hoće li ceremoniju prenositi na televiziji.

Unatoč tome, organizatori Zlatnih globusa objavili su nominacije u svojim uobičajenim kategorijama.

Ceremonija će se održati 9. siječnja, a nije ni poznato hoće li itko od nominiranih prisustvovati s obzirom na kontroverzu.

Među nominiranima su Nicole Kidman za 'Being the Ricardos', Lady Gaga za 'Dinastiju Gucci', Kristen Stewart za 'Spencer', Denzel Washington za 'The Tragedy of Macbeth' i Will Smith za 'Kralja Richarda' i mnogi drugi. 

Na prošlogodišnjim nagradama ispisana je povijest, kad je film 'Nomadland', koji je režirala Chloe Zhao (38), ove je godine osvojio Zlatni globus za najbolju dramu. Zhao je i pripala nagrada u kategoriji najboljeg redatelja te je prva redateljica azijskog porijekla koja je ikada osvojila nagradu.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nokia8 13.12.2021.

    Kako je moguce da nema filma o srebrnici medju kandidatima?

  • Sunceve zrake 13.12.2021.

    Meni je cudno kako se bijeli Amerikanci nece pobuniti kako u Americkom sportu nema dovoljno bijelaca,90% su im crnci..budimo realni.

  • Osmom dozom do većeg spolovila 13.12.2021.

    Hollywoodski čudaci pojeli su sami sebe. Podržavam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare