To je to što me zanima!

Nakon izjava o sukobu Izraela i Palestine, uspoređuju se Gadot i Portman, fanovi nezadovoljni

Obje su izraelske glumice, no Portman svoju platformu koristi kako bi pomogla potlačenima, ova druga je samo us*ana verzija Wonder Woman, komentirala je korisnica Twittera
Vidi originalni članak

Gal Gadot (36) izraelska je glumica najpoznatija po ulozi Wonder Woman, prošla je izraelski obavezni vojni rok i ne krije svoju naklonost ostvarivanju izraelskih nacionalnih ciljeva. Nakon vijesti o sukobu na Bliskom Istoku, tweetala je da je njezina zemlja u ratu i rekla kako joj se srce slama zbog nasilja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Izrael zaslužuje živjeti kao slobodna i sigurna nacija - napisala je Gadot na Twitteru i dodala: - To zaslužuju i naši susjedi. Molim se za žrtve i njihove obitelji. Molim se da ovo nezamislivo neprijateljstvo prestane, molim da naši vođe pronađu rješenje kako bismo mogli živjeti rame uz rame u miru - napisala je i dodala je da je sukob 'začarani krug koji traje već predugo.'

S obzirom na to da je susjede ostavila neimenovanima, ali nije propustila spomenuti da Izrael zaslužuje slobodu i sigurnost, mnogi su je optužili da širi propagandu, a ona je ubrzo onemogućila komentiranje na svoju objavu.

Ljudi na društvenim mrežama uspoređuju njezine objave s objavama Natalie Portman (39). I ona je, naime, izraelskog porijekla. Međutim, Portman svoj profil koristi kako bi širila korisne informacije i educirala svijet o onima koji su u sukobu potčinjeni. Natalie je poznata po dugogodišnjem protivljanju izraelskom premijeru i njegovoj politici, a Izrael naziva zemljom s duboko ukorijenjenim rasizmom. 

- Zato što mi je stalo do Izraela moram se protiviti nasilju, korupciji, nejednakostima i zlouporabi moći - rekla je Portman svojedobno. 

NE IDE U DOMOVINU Portman ne želi ići na dodjelu nagrade u Izrael: Uznemirila se

Komentari na društvenim mrežama uglavnom podupiru Portman. 

- Obje su izraelske glumice, no Portman svoju platformu koristi kako bi pomogla potlačenima, a druga je samo us*ana verzija Wonder Woman - komentirala je bijesna korisnica Twittera.

Podsjetimo, tijekom sukoba u Gazi 2014. bez ikakve je zadrške dala punu podršku vojsci 'svoje domovine', a među hashtagove napisala i 'mi smo u pravu'. S obzirom na svjetsku osudu ponašanja Benjamina Netanyahua koji gubi podršku i u samom Izraelu, a antikorupcijske i mirovne organizacije u Tel Avivu tvrde da je uzrok za sukob prikrivanje premijerovih osobnih skandala i Gadot je postala blaža u svojim javnim istupima.

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • nap 16.05.2021.

    politika se umiiješa usve i posvada.

  • 16.05.2021.

    Cijela je Hrvatska uz bratski Izrael...

  • Epoxdrop 16.05.2021.

    Ajde to oko premijera je jedan od detalja. Ali da ovi neznaju ništa drugo osim bacat bombe i ispalit rakete? da nije bilo dipolomatskog rješenja nego prvo što rade pale i žare? Jedni manipulatori a drugi divljaci pa ti sada vidi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare