To je to što me zanima!

Nakon života u paklu ovisnosti, Stoka daje brutalnu ispovijest

Zagrebački reper kaže kako predstavu treba pogledati svaki roditelj kako bi se znao nositi s problemom i prepoznati ga u samom početku, a i svaki pedagog te poslovnjaci, profesori...
Vidi originalni članak

Želim s monodramom ‘Iz tame u svjetlo’ posjetiti svaku školu u Hrvatskoj. Govorim o svojem životu u paklu kako nikome ne bi palo na pamet ići tim putem, rekao nam je reper Marin Ivanović Stoka (35). 
Pretpremijera njegove životne ispovijesti najavljena je 22. i 23. veljače 2018. u Satiričnom kazalištu Vidra.

U predstavi će Marin glumiti 13-godišnjeg sebe, no prebacit će se i u svoju sadašnju ulogu. Unatoč obitelj koja ga je podržavala u namjeri da postane košarkaš, mladi Marin sport je zamijenio džointom, a s 18 godina postao je teški ovisnik o kokainu. Osobnu ispovijest, kaže nam Stoka, priprema punih šest mjeseci, a tekst dorađuje s redateljem Marijem Kovačom i Petrom Radin.


- Bit će to red zezancije, red pjesama, red brutalnog svjedočanstva - najavljuje Marin.

Zagrebački reper kaže kako predstavu treba pogledati svaki roditelj kako bi se znao nositi s problemom i prepoznati ga u samom početku, a i svaki pedagog, poslovnjaci, profesori, liječnici, bake i djedovi, tete i stričevi. Osim predstave, Marin u prosincu ove godine najavljuje i predstavljanje istoimenog albuma. 


- U pjesmama će moji fanovi osjetiti da sam stvarno iz tame prešao u svjetlo - dodaje Stoka, koji je u najcrnjim trenucima osjetio da su ga svi napustili. 
- Ne i moja obitelj. Ne i Bog. U dubini svojeg bića znao sam da postoji bolje od onoga - kaže Marin koji sad vidi svoju novu misiju. Nakon 18 godina ovisnosti o kokainu ohrabrio se nakon brojnih pokušaja i padova, izrugivanja, nepovjerenja i razočaranja te je ponovno ustao. 


- Ovisnost je kompleksna. Počneš s eksperimentiranjem, svidi ti se, tko kaže da droga nije dobra – laže. Droga je savršena stvar, napravljena je tako da ti se svidi, ali ima katastrofalne posljedice. Jako malo da, ali oduzima sve. Kad je uzmeš, velik si, a nitko i ništa bez nje - kaže Marin. Tvrdi da će se potruditi da mlade ljude svojom brutalnom pričom odvrati s “krivog”puta.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • MINISTAR_3 30.10.2017.

    Mmm da,a koji je tvoj style,haa??

  • MHamsik 28.10.2017.

    Stole legendo, uz to domaći dečko..

  • Tigar 74 28.10.2017.

    Ok. Stoka, sve je to lijepo..ali ovaj put doista budi dosljedan do kraja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare