To je to što me zanima!

'Napala nas je morska bolest, cijeli Hvar se ljuljao pod nama'

Nakon što su večer provele u Milni na Braču, Maja Prpić i Antonia Jović zaputile su se prema Hvaru. Djevojke je napala morska bolest i razočarale su ih cijene u Hvaru
Vidi originalni članak

Nakon prve večeri provedene u Milni na Braču, probudile smo se u Hvaru. Kako smo bile iscrpljene od jučerašnjeg dana, nismo ni primjetile da su dečki pokrenuli brod i doplovili do Hvara. Prva scena koju smo vidjele u Hvaru bila je prelijepa jahta Kogo od tajanstvenog Jimmyja Leeja. Otprilike u isto vrijeme kada smo ulazili u Hvar, Kogo je izlazio sa veza te su se svi brodovi koji su se našli na putu morali skloniti. Na Kogu nažalost nije bilo nikoga, barem vani. 

Osim Koga, u isto vrijeme vidjele smo i Jimmyjevu jahtu Wally Power. Kako nam je naš skipper Matija objasnio, jahta Wally Power dugačka je 36 metara, reflektira svjetlost i mijenja boju. Moderno plovilo od crnog stakla dostiže brzinu od 110 km na sat, a može primiti šest gostiju i šest članova posade. Cijena jahte je navodno preko 200 milijuna kuna. Sitnica, zar ne?

Morska bolest...

S obzirom da je u Hvaru u ovo doba godine uvijek velika gužva za vezove, nekoliko sati proveli smo vozeći se ispred Hvara tražeći mjesto za 'parkiranje'. Puhalo je jugo i stvaralo valove stoga nismo svi ostali imuni na morsku bolest. Polako smo počeli osjećati laganu mučninu, no Antonia je pokazivala simptome prave morske bolesti. Bilo joj je muka, a kada je stala na kopno, činilo joj se kao da se cijeli otok ljulja kao brod. Pogotovo kada se nalazite u malim zatvorenim prostorima , nakon par dana provedenih na jedrilici, čini vam se kao da se cijelo kopno ispod vas miče i ljulja. 

Hvar je jednostavno preskup

Zato što nam je bilo mučno, nakon što smo sve brodove vezali u niz, krenuli smo u Hvar kako bi popili kavu i obnovili namirnice. Inače, cijene na Hvaru su prilično visoke. Npr. ostali smo iznenađeni ulaskom u jednu od hvarskih pekara gdje je bočica jogurta koštala 20 kn.  A i cijene ostalih pekarskih proizvoda nisu ni približno realne, stoga smo odustali od obnove namirnica u Hvaru. 

Nakon izvrsnog crnog rižota od sipe kojeg smo jeli u jednom od restorana, krenuli smo na after beach party u Hula hula bar gdje su nas čekali dečki s našeg broda, a i svi ostali koji su plovili u našoj flotili. Tamo smo dočekale i predivan zalazak sunca plešući uz zvukove vocal housea.

Sve o jadranskim avanturama Maje i Antonije pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 28

  • čamil 09.08.2012.

    Da se bar uspiju nekako prebaciti, na ovu veliku jahtu.

  • user_50241 08.08.2012.

    Kakav je ovo promasaj... Ove 2 dosadne ko tijesne gace

  • gnr7 08.08.2012.

    a tko su pak sad ove???? -.-

Komentiraj...
Vidi sve komentare