To je to što me zanima!

’Naš mjuzikl ‘Bambina’ je poput svjetski poznatog ‘Mamma mia’

Dodjelu nagrade uveličat će izvedba temeljena na glazbenom opusu Nene Belana iz 80-ih godina
Vidi originalni članak

O stvaranju mjuzikla na svoje pjesme sanjao sam još prije 20 godina. A onda me prije tri godine nazvao redatelj Krešimir Dolenčić i predložio mi da to napravimo. Bio sam oduševljen, rekao je splitski glazbenik Neno Belan. Mjuzikl Bambina koji se temelji na 15-tak njegovih pjesama iz 80-ih godina kao što su "Pričaj mi o ljubavi", Stojim na kantunu", "Dok tebe ljubim" i Dugo toplo ljeto", razgalit će srca publike na 17. dodjeli nagrade Ponos Hrvatske, u HRT-ovom Studiju 10, 1. ožujka.

- Odlučili smo se za 80-e jer su oni koji su tada bili mladi sad su u našim godinama doći će u kazalište, a doći će i njihova djeca vidjeti kako su roditelji provodili mladost - uvjeren je Belan i dodaje da je mjuzikl Bambina poput svjetski popularnog mjuzikla "Mamma mia". Aranžman je napisao Olja Dešić, režiju potpisuje Dolenčić, a tekst je napisala njegova supruga Ana Tonković Dolenčić.

- Naš mjuzikl koji je u Splitu pravi hit, a nadamo se da će ga uskoro vidjeti i cijela Hrvatska, pa i izvan granica Hrvatske, sjajna je Anina priča povezana s nevjerojatnom glazbom Nene Belana. Doduše, na dodjeli Ponos Hrvatske ćemo izvesti samo nekoliko songova, bez scenografije, samo s najnužnijom rekvizitom, ali vjerujem da će tako publika osjetiti predivnu emociju mjuzikla - rekao je Dolenčić. Bambina je predstavljena na Valentinovo 2020. godine, na najvećem jedrenjaku na svijetu Flying Clipperu i odmah u početku rasprodalo se 11 odigranih predstava.

- Ono što mi je također bilo novo, predivno iskustvo je svirati s kompletnim orkestrom. Divan izazov u kojem sam se odlično zabavio - rekao je Belan koji sa svojim bendom nastupa u mjuziklu te će doći na dodjelu.

Priče o ovogodišnjim dobitnicima nagrade Ponos Hrvatske pratite svaki dan u našim novinama i na web-u te u HRT-ovoj emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’. Izravan prijenos dodjele prikazivat će se 1. ožujka na Drugom programu HRT-a u 20.05 sati. Partneri projekta su HEP, Erste, INA, OTP banka, KONČAR, Hrvatska Lutrija, Fina, Studenac, Prvo plinarsko društvo i Međimurska županija. 

Prijatelji projekta su HDS ZAMP - Glas autora, Eko Taxi, Restoran Spoon i Hotel Puntijar.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare