Obavijesti

Show

Komentari 0

’Naš mjuzikl ‘Bambina’ je poput svjetski poznatog ‘Mamma mia’

’Naš mjuzikl ‘Bambina’ je poput svjetski poznatog ‘Mamma mia’
2

Dodjelu nagrade uveličat će izvedba temeljena na glazbenom opusu Nene Belana iz 80-ih godina

VIDEO

O stvaranju mjuzikla na svoje pjesme sanjao sam još prije 20 godina. A onda me prije tri godine nazvao redatelj Krešimir Dolenčić i predložio mi da to napravimo. Bio sam oduševljen, rekao je splitski glazbenik Neno Belan. Mjuzikl Bambina koji se temelji na 15-tak njegovih pjesama iz 80-ih godina kao što su "Pričaj mi o ljubavi", Stojim na kantunu", "Dok tebe ljubim" i Dugo toplo ljeto", razgalit će srca publike na 17. dodjeli nagrade Ponos Hrvatske, u HRT-ovom Studiju 10, 1. ožujka.

- Odlučili smo se za 80-e jer su oni koji su tada bili mladi sad su u našim godinama doći će u kazalište, a doći će i njihova djeca vidjeti kako su roditelji provodili mladost - uvjeren je Belan i dodaje da je mjuzikl Bambina poput svjetski popularnog mjuzikla "Mamma mia". Aranžman je napisao Olja Dešić, režiju potpisuje Dolenčić, a tekst je napisala njegova supruga Ana Tonković Dolenčić.

- Naš mjuzikl koji je u Splitu pravi hit, a nadamo se da će ga uskoro vidjeti i cijela Hrvatska, pa i izvan granica Hrvatske, sjajna je Anina priča povezana s nevjerojatnom glazbom Nene Belana. Doduše, na dodjeli Ponos Hrvatske ćemo izvesti samo nekoliko songova, bez scenografije, samo s najnužnijom rekvizitom, ali vjerujem da će tako publika osjetiti predivnu emociju mjuzikla - rekao je Dolenčić. Bambina je predstavljena na Valentinovo 2020. godine, na najvećem jedrenjaku na svijetu Flying Clipperu i odmah u početku rasprodalo se 11 odigranih predstava.

- Ono što mi je također bilo novo, predivno iskustvo je svirati s kompletnim orkestrom. Divan izazov u kojem sam se odlično zabavio - rekao je Belan koji sa svojim bendom nastupa u mjuziklu te će doći na dodjelu.

Priče o ovogodišnjim dobitnicima nagrade Ponos Hrvatske pratite svaki dan u našim novinama i na web-u te u HRT-ovoj emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’. Izravan prijenos dodjele prikazivat će se 1. ožujka na Drugom programu HRT-a u 20.05 sati. Partneri projekta su HEP, Erste, INA, OTP banka, KONČAR, Hrvatska Lutrija, Fina, Studenac, Prvo plinarsko društvo i Međimurska županija. 

Prijatelji projekta su HDS ZAMP - Glas autora, Eko Taxi, Restoran Spoon i Hotel Puntijar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao