To je to što me zanima!

Naša Zrinka Cvitešić uskoro kreće u osvajanje Broadwaya

Glumica slavi što su je Britanci nominirali za nagradu Olivier, ali ne skriva da joj je pomalo krivo što se za nju neće boriti i Declan Bennet, njezin partner iz mjuzikla
Vidi originalni članak

Sretna sam i ponosna, hrvatski ponosna, na sve što smo uspjeli postići u samo godinu dana. Bilo bi još bolje da je i Declan dobio nominaciju jer je ova predstava naše zajedničko djelo, kaže Zrinka Cvitešić (34).

Zvijezda hrvatskih filmova “Konjanik”, “Što je muškarac bez brkova” te “Lea i Darija - Dječje carstvo” početkom travnja će znati je li osvojila glumačku nagradu Olivier, britansku inačicu američkog Tonyja. Zrinku su nominirali za najbolju glumicu, a njezin hit mjuzikl “Once”, u kojem glumi Djevojku iz Češke, borit će se za nagradu u još četiri kategorije: za najbolji zvuk, najbolji set, najbolju koreografiju, postignuće u glazbi i najbolji novi mjuzikl. Posreći li joj se s Olivierom, Zrinka bi mogla biti nova zvijezda na Broadwayu.

Glumica će poslije 10. svibnja, kad u Londonu igra posljednju predstavu, ići u SAD. New York je već pun plakata sa Zrinkom.

Konkurentice za kazališnog Oscara su joj Rosalie Craig iz mjuzikla “The Light Princess”, koji je radila glazbenica Tori Amos, bivša dobitnica Oliviera Jenna Russell i Charlotte Wakefield, koja je već bila nominirana, ali nije osvojila nagradu.

Otkad se zbog uloge u mjuziklu na West Endu preselila u London, Cvitešić niže uspjeh za uspjehom.

Britanci su je proglasili debitanticom godine, a prošli mjesec joj je malo nedostajalo da osvoji nagradu What’s On Stage. Zrinkin partner iz “Oncea”, Declan Bennett (32), prihvatio je ulogu u sapunici, a na kazališnim daskama će ga zamijeniti Arthur Darvill (31), koji je Guya dosad glumio na Broadwayu.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • imam svoj komentar 12.03.2014.

    ,..našoj zrinki želim put sreće i slave, zaslužila je....,

  • Dalmatian1950 12.03.2014.

    čestitam... a po negativnim komentarima očita je ljubomora i ljudska zloba!

  • medeki 12.03.2014.

    Molim da nam prenesete vijesti koje objavljuju strani časopisi...vaša nagađanja i predviđanja su dosadna!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare