To je to što me zanima!

Nataša Janjić: Magazinove pjesme naše su narodno blago

Na premijeri predstave Kreše Dolenčića 'Candide ili optimizam' recitirala je i dio pjesme Tonyja Cetinskog 'Umirem 100 puta dnevno' te Rozginu 'Bižuteriju'
Vidi originalni članak

Ginem, za tobom, ljubavi, ginem, ko vojnik na noćnoj straži, ko čovjek koji sreću traži, refren je pjesme “Ginem” benda Magazin, koju je Nataša Janjić Lokas (31) pjevala.

- Poigrali smo se kolektivnim nasljeđem i sjećanjem. Odlučili smo se za narodnu poeziju, pa smo iskoristili među onim što imamo i što znamo kao narodno blago - kaže glumica.

Na premijeri predstave Kreše Dolenčića 'Candide ili optimizam' recitirala je i dio pjesme Tonyja Cetinskog 'Umirem 100 puta dnevno', pjesmu 'Bižuterija' Jelene Rozge te narodnu klapsku pjesmu 'Maslina je neobrana'.

- To je baš narodno blago današnjeg vremena - kaže. Dodaje da je kao klinka slušala Magazin, ali danas nije na njezinu glazbenom repertoaru jer je odrasla.

Posljednja predstava njezinog matičnog kazališta Gavella, 'Fine mrtve djevojke', izazvala je bunt dijela javnosti. Protiv reklamnog plakata na kojem su dvije zagrljene Djevice Marije pobunila se i Crkva.

- Smiješno je da ih naljuti nečije umjetničko viđenje, ali su potpuno mirni oko toga što ljudi ostaju bez posla, što kopaju po kantama za smeće. Ta se predstava bavi cijelim spektrom društvenih problema koji su oko nas, o kojima kazalište treba govoriti i koje treba pokazati. I prokazati! - rekla je.

Dodala je da Voltaireov “Candide” ima još više izgleda za dizanje prašine.

- Podizao ju je tad, ali može i sad - zaključuje Janjić.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • četva 08.04.2013.

    Šutnja je zlato!

  • mcjvc1 07.04.2013.

    Što drugo očekivati od ovakve nemoralne osobe? Uopće nisam sumnjao u njen glazbeni neukus.

  • sukno 07.04.2013.

    vi kao da ste zaboravili zlatno doba magazina s Ljiljanom..divne pjesme, divna glazba stihovi.. a sada sviraju ono što narod želi..ovdje gadite ,a idete na koncerte.. kakav lažljivi narod..fuj

Komentiraj...
Vidi sve komentare