To je to što me zanima!

Ne propustite divu svjetske scene elektronske glazbe!

Uz glavnu gošću večeri, old-school techno DJ-setom zagrebačku party naciju počastit će i legenda Stereo Studio programa - KIKI
Vidi originalni članak

U subotu (20.09.2014.) ELEKTRON i DEPO klub predstavljaju divu svjetske scene elektronske glazbe, ženu koja je bila već i "domaćin" na nikad prežaljenom Love Parade festivalu u Berlinu, svirala u svakom kutu kugle zemaljske, a nikada nije ostala dužna ni hrvatskoj party publici, pa se tako vraća upravo kako bi pokazala i najmlađim naraštajima zašto je upravo ona techno kraljica, a njeno ime je LA DI DA.

Čim se i samo spomene ime "La Di Da", svatko tko je ikada bio na ikakvom partiju odmah će pomisliti na prvu damu Češke i vjerojatno prvu DJane techno svijeta. Obilježavaju je njena precizna tehnika miksanja i dinamični elektronski zvukovi uz razigranu igru perkusija i specifičnih zvučnih slika. U počecima DJ karijere bila je orijentirana na melodični groovy techno zvuk, a danas se ukus ponešto promijenio iako je tehnika iza pulta postala samo istančanija, bolja. Njena priča je jednostavna. - Našla se "na pravom mjestu u pravo vrijeme", odnosno 1995. otvorenjem prvog techno kluba u Pragu stala je bok uz bok iza DJ-pulta s velikanima kao što su Jeff Mills, Carl Cox, Westbam, Laurent Garnier, DJ Hell i drugi. Od 1996. već je krenula svirati na internacionalnoj razini, pa ne čudi što je već iste godine svirala na svima poznatom MAYDAY eventu u Njemačkoj. Od 1997. redovito je bila dio nikad prežaljenog, te do danas najvećeg rave okupljanja u svijetu na otvorenom, LOVE PARADE-a. Do danas, poznata je kao svjetska DJ putnica izrazitog stasa, dobrog glasa i najbolje selekcije elektronske glazbe.

Kako stvar ne bi stala samo na tome, La Di Da je u suradnji s programom Elektron u klubu Depo odlučila počastiti hrvatsku publiku pravim "slatkišem". Naime, ekskluzivno će odsvirati old-school techno DJ-set. Dakle, ništa od kompjutera i inih novotarija. Gramofoni, mikseta i torba puna ploča. Stariji će se sjetiti njenog nastupa iz starog Kulušića kada se tražila ulaznica više, ali je klub bio toliko ispunjen da su se vrata morala zatvoriti i reći "žao nam je, drugi put dođite ranije". Ostali će imati priliku proživjeti to iz prve ruke na ovom eventu.

Uz glavnu gošću večeri, old-school techno DJ-setom zagrebačku party naciju počastit će i legenda Stereo Studio programa - KIKI. Upravo on je bio taj koji je među prvima na domaćoj sceni zasvirao na 3 gramofona i pokazao svima kako se "dirigira elektronskim orkestrom" iza DJ-pulta. Suosnivač i voditelj programa kao što su već spomenuti velikan Stereo Studio, zatim Loops, Deep FM, ovog će puta na jednu noć izvaditi iz pozamašne kolekcije ploča samo one najbolje i predstaviti Zagrebu da i stari techno zvuk još uvijek diše i živi.


Iza DJ-pulta naći će se još i svima poznati zagrebački DJ - CET koji priprema pravu poslasticu od svirke, ali i mlada nada domaće scene, djevojka koja iz eventa u event samo još više raste i osvaja simpatije partijanera - TEYCHEE.

Participacija za event je 50 kn kroz cijelu noć, a party počinje u 22h, te završava u 6h ujutro

Ovo nije "samo još jedan event", ovo je jedan od onih "koji se ne propušta"...


Idi na 24sata

Komentari 10

  • Avioooon 69 16.09.2014.

    Nije baš da sam čuo za nju ali ako je old-school techno, to je lijepo...

  • vedran_zgb 16.09.2014.

    Prvu DJicu techno svijeta??? Svašta se na ovom portalu piše, pogotovo ovdje

Komentiraj...
Vidi sve komentare