To je to što me zanima!

Nema joj ravne: Kraljica 'drži' čak šest Guinnessovih rekorda

Osim što je upisana u knjigu rekorda kao najstarija britanska kraljica u povijesti, Elizabeta je i najstariji monarh na svijetu. To je postala nakon što je preminuo kralj Saudijske Arabije Abdullah Bin Abdulaziz Al Saud
Vidi originalni članak

Kraljica Ujedinjenog Kraljevstva Elizabeta II. (94) i dalje je na prijestolju na koje je zasjela davne 1952. godine. Još uvijek je vitalna i zdrava, a u posljednjih 68 godina njezina vladanja, Elizabeta je srušila čak šest svjetskih rekorda i njezino ime se nalazi u Guinnessovoj knjizi rekorda.

POGLEDAJTE VIDEO: Veza Hrvatske i kraljevske obitelji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Elizabeta je kraljica koja najdulje vlada nekom monarhijom, a uz to je i najbogatija kraljica svijeta. Prema posljednjim saznanjima, Elizabeta je 'teška' 2.6 milijardi kuna. Njezino bogatstvo nalazi se u draguljima, umjetničkim djelima i nekretninama. 

Elizabeta je srušila rekord i u broju država u kojima je trenutačno 'glavna'. Nema političku moć, ali je kraljica u 16 zemalja Commonwealtha. 

Četvrti rekord kojeg drži je ponovno u novcu - njezino lice bilo je na novčanicama 35 zemalja svijeta. Iza nje se nalaze kraljica Victorija, koja je krasila novčanice 21 zemlje, a potom George V. koji se nalazio na 19 njih. 

Osim što je upisana u knjigu rekorda kao najstarija britanska kraljica u povijesti, Elizabeta je i najstariji monarh na svijetu. To je postala nakon što je 2015. preminuo kralj Saudijske Arabije Abdullah Bin Abdulaziz Al Saud.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Cirenac 14.05.2020.

    Svi neradnici dugo žive.

  • kompirko 12.05.2020.

    Jede fino, pije fino, ne radi ništa...para dolazi od naroda koji kao kapucineri pljeskaju i galame kad ju vide...

Komentiraj...
Vidi sve komentare