To je to što me zanima!

Nestala nakon utaje poreza, a njen zaručnik izbrisao sve slike

Američki mediji tvrde da su iz filma koji je prikazan u nedjelju u Pekingu čak izrezali redatelja koji je često surađivao s glumicom Fan Bingbing
Vidi originalni članak

Najpoznatija kineska glumica Fan Bingbing (37) nestala je prije više od tri mjeseca, a ne zna se je li ju vlast pritvorila zbog utaje poreza ili se sama odlučila pritajiti. Nakon što su diljem Kine nestale reklame na kojima je Bingbing i njezin zaručnik Li Chen (39), koji je također glumac, izbrisao je sve njene fotografije i objave u kojima ju je spominjao s društvene mreže. 

Američki mediji tvrde da su iz filma koji je prikazan u nedjelju u Pekingu čak izrezali redatelja koji je često surađivao s Bingbing. Gdje je nestala peta najplaćenija glumica u svijetu ne znaju njezini kolege, a dužnosnici nisu potvrdili da je bila pod istragom zbog utaje poreza. U Kini se i ranije događalo da su poznati građani nestajali zbog kršenja zakona. 

Britanski Guardian tvrdi da glumicu njezini prijatelji iz Komunističke partije nisu mogli zaštititi te da se možda zamjerila vlasti neplaćajući porez ili samo uvrijedila nekog previše utjecajnog. Dodaju kako je Fan vjerojatno počinila najveću grešku i postala previše slavna što nije odgovaralo partiji. 

Glumica se našla u problemima u svibnju jer je u javnost preko društvenih mreža procurio njezin filmski ugovor. Kako su tvrdili kineski mediji, Fen je imala dva različita ugovora, jedan službeni u kojem je pisalo da je plaćena oko 1,5 milijuna dolara i drugi privatni na 7,5 milijuna dolara. Riječ je o tzv. yin-yang ugovorima praksi koji se koriste kako bi se izbjeglo plaćanje poreza, a manji ugovor prikazuje se državnim službama, dok veći postaje neoporezivi dohodak.

Kineski televizijski voditelj Cui Yongyuan, koji je kriv za 'curenje' ugovora, ispričao se u lipnju glumici, no prekasno jer su vlasti saznale što je učinila. Glumica je ubrzo postala dio velike porezne istrage kojoj je cilj istražiti yin-yang ugovore u filmskoj industriji.

Bingbing se kao dijete počela baviti glumom, a proslavila se krajem devedesetih. Mnogim ženama je postala simbol idealne ženske ljepote i operirale su se kako bi bile nalik na nju. Fan je odigrala uloge u franšizama 'X-Men' i 'Iron Man' te je otvorila vlastiti filmski studio. Prije nekoliko godina su ju upitali o udaji u bogatu obitelj, a ona je odgovorila da to nikada nije željela jer je sama bogata. 

Posljednje dvije godine kineska vlast ima veću kontrolu nad medijima i industrijom zabave te je zabranjivala određene showove, aplikacije, pa i dječji crtani film 'Peppa the Pig'. Usto, državno sveučilište je nedavno objavila listu kineskih zvijezda prema stupnju njihove društvene odgovornosti, a Fan je na njoj zauzela posljednje mjesto. 

Nitko od kineskih kolega se zbog straha od vlasti nije usudio zauzeti za Bingbing niti progovoriti o njezinom nestanku. Američki mediji su komentirali kako je šokantno da se tako nešto može dogoditi i da ne mogu zamisliti da kod njih primjerice nestane Jennifer Aniston (49) koja je na vrhu najplaćenijih glumica. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • PeroTikulić 21.09.2018.

    ove kosooke azijatkinje sve izgledaju kao da imaju 15 godina bez obzira koliko imale.

  • Kust 20.09.2018.

    Mora da nije dala nekom politicaru pi..e. pa je ovaj strpao u bajbokanu?!

  • 20.09.2018.

    lukava

Komentiraj...
Vidi sve komentare