To je to što me zanima!

Nije Hana jedina: Influenceri iz cijelog svijeta potamnili su lice u znak podrške pa su ih napali

Indijska manekenka Rashmi Mann bila je 'prisiljena' ispričati se nakon osude, a ostali Influenceri s 'liste prozvanih' zaključali su profile na društvenim mrežama
Vidi originalni članak

Brojni svjetski influenceri izazvali su osudu javnosti jer su svoje lice potamnili u Photoshopu, u znak podrške ubijenom  Afroamerikancu Georgeu Floydu. Umjetnik Saint Hoax napravio je kompilaciju fotografija svih za koje smatra da se na pogrešan način bore protiv rasizma. 

- Mnogi influenceri dijele fotografije na kojima imaju tamnoputo lice, u znak solidarnosti pokretu 'I crnački život vrijedi'. Ako vam je doista stalo do te stvari, najmanje što možete napraviti je educirati se o tome - napisao je na Twitteru.

Na njegovoj listi našla se i Hana Hadžiavdagić (35) koja je također potamnila kožu, napisavši tada: 'U rasističkom društvu nije dovoljno samo reći da nisi rasist. Treba glasno biti protiv rasizma!', no ubrzo je izbrisala fotku.

Među prozvanima su influenceri iz Azije, Afrike i Istočne Europe. Libanonska pjevačica Tania Saleh (51) također se 'zaigrala' u Photoshopu, uz opis: 'Voljela bih da sam Afroamerikanka, danas više nego ikad… Šaljem svoju ljubav i punu podršku ljudima koji zahtijevaju jednakost i pravdu za sve rase bilo gdje u svijetu'.

JAVILA SE NAKON DEBAKLA Hanu ismijavaju i na američkoj internet stranici: 'Žena izgleda kao da je upala u teglu Nutelle'

Nakon što su je 'popljuvali', branila se te se odbila ispričati, rekavši da ni na koji način nije htjela ismijavati Afroamerikance i da su svi njezini idoli iz svijeta glazbe i plesa tamnoputi.

Indijska manekenka Rashmi Mann bila je 'prisiljena' ispričati se nakon osude, a ostali Influenceri s 'liste prozvanih' zaključali su profile na društvenim mrežama.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Žabac 12.06.2020.

    "Libanonska pjevačica Tania Saleh (51) također se 'zaigrala' u Photoshopu, uz opis: 'Voljela bih da sam Afroamerikanka, danas više nego ikad…" - ne, nije to napisala. Napisala je, citiram: "I wish I was black, today more than ever..." - ili u prijevodu "voljela bih da sam crnkinja", a ne "Afroamerikanka". To dvoje nije isto.

  • Salamalama 12.06.2020.

    Samo pogledajte na stranim portalima koliko je slavnih i poznatih u zadnjih nekoliko tjedana optuženo zbog tzv. "blackface-a"... Tako da mislim da im ovo baš i nije trebalo

  • Rrustika 12.06.2020.

    Najnovija fora ovih "moralnih autoriteta" je klečati pred svakim crncem na kojeg naiđu, te nositi oko vrata tzv "Kente cloth", šal porjeklom iz Gane. Naime, svaki dio narodne nošnje u Africi ima svoje dublje značenje za afričke narode i plemena koje ovi na ovaj način banaliziraju i obezvrjeđuju. Još važnije je činjenica da je Kente cloth statusni simbol višeg staleža plemena Ashanti, plemena koje je za vrijeme svog imperija držalo pripadnike drugih plemena kao robove, koje su, između ostalog, prodavali tadašnjim europskim, uglavnom portugalskim pomorcima, koji su ih odvozili na novootkriveni američki kontinent. To je ruganje crncima isto kao i ovo bojanje kože.

Komentiraj...
Vidi sve komentare