Show

Komentari 22

Nije Hana jedina: Influenceri iz cijelog svijeta potamnili su lice u znak podrške pa su ih napali

Nije Hana jedina: Influenceri iz cijelog svijeta potamnili su lice u znak podrške pa su ih napali

Indijska manekenka Rashmi Mann bila je 'prisiljena' ispričati se nakon osude, a ostali Influenceri s 'liste prozvanih' zaključali su profile na društvenim mrežama

Brojni svjetski influenceri izazvali su osudu javnosti jer su svoje lice potamnili u Photoshopu, u znak podrške ubijenom  Afroamerikancu Georgeu Floydu. Umjetnik Saint Hoax napravio je kompilaciju fotografija svih za koje smatra da se na pogrešan način bore protiv rasizma. 

- Mnogi influenceri dijele fotografije na kojima imaju tamnoputo lice, u znak solidarnosti pokretu 'I crnački život vrijedi'. Ako vam je doista stalo do te stvari, najmanje što možete napraviti je educirati se o tome - napisao je na Twitteru.

Na njegovoj listi našla se i Hana Hadžiavdagić (35) koja je također potamnila kožu, napisavši tada: 'U rasističkom društvu nije dovoljno samo reći da nisi rasist. Treba glasno biti protiv rasizma!', no ubrzo je izbrisala fotku.

Među prozvanima su influenceri iz Azije, Afrike i Istočne Europe. Libanonska pjevačica Tania Saleh (51) također se 'zaigrala' u Photoshopu, uz opis: 'Voljela bih da sam Afroamerikanka, danas više nego ikad… Šaljem svoju ljubav i punu podršku ljudima koji zahtijevaju jednakost i pravdu za sve rase bilo gdje u svijetu'.

Nakon što su je 'popljuvali', branila se te se odbila ispričati, rekavši da ni na koji način nije htjela ismijavati Afroamerikance i da su svi njezini idoli iz svijeta glazbe i plesa tamnoputi.

Indijska manekenka Rashmi Mann bila je 'prisiljena' ispričati se nakon osude, a ostali Influenceri s 'liste prozvanih' zaključali su profile na društvenim mrežama.

Najčitaniji članci