To je to što me zanima!

Nije se umorio: Prolazi sve, ali Stjepan Jimmy Stanić nikad ne

Nakon gotovo 50 godina od nastanka pjesme "Prolazi sve" glazbenik je snimio videospot. Već neko vrijeme surađuje i nastupa sa Scharf Club Swing Quintetom
Vidi originalni članak

Još sam snažan, iako sam već dugo u mirovini. Zdravlje me još dobro služi i ne mogu poželjeti ništa više, izjavio je glazbenik. Stjepan Jimmy Stanić (85) nakon gotovo 50 godina od nastanka pjesme "Prolazi sve" snimio je videospot. Već neko vrijeme surađuje i nastupa sa Scharf Club Swing Quintetom, s kojim je nedavno objavio i album. Životnu snagu i fizički izgled, kaže, duguje genima.


- Ne vježbam, ne idem u teretanu, ali dobro kuham, fino papam i puno se odmaram. Puno spavam i žena mi uvijek ugađa - kaže glazbenik. S Barbarom je u braku od 1977., a prije toga su godinama hodali, a on je živio kod majke. Kako kod nje nije imao kupaonicu, u svoj stan odlazio je na tuširanje. 


- Prvo sam je spazio odostraga. To je malo prosto, ali tak je to bilo. Kad smo se upoznali, radila je kao daktilografkinja u informativnom programu ondašnje Televizije Zagreb - prisjetio se Jimmy. Dodao je kako i dalje sa suprugom nastupa u klubovima te da publika i danas odlično reagira na pjesme “Kobila Suzy”, “Kauboj Jimmy”, “Dimnjačar”...

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL


- Ta nam je pjesma himna i uvijek je moram otpjevati. Barbara i ja na sceni imamo svoj show, ona me intervjuira na bini, pa se dobro zafrkavamo i mi i publika - ističe Stanić, koji je karijeru počeo kao gitarist te kontrabasist. S pjevanjem je počeo 1950. godine na plesnim večerima. Iako je nastupao na brojnim festivalima, tek je 2013. godine dobio svoju prvu nagradu, Porin za životno djelo.


- Ona se daje onima koji su na kraju puta, a ja ne namjeravam prestati pjevati - kaže. Volio bi snimiti duet s Madonnom i Beyonce. 

Grgur Zucko/PIXSELL

Oni su naši vječno mladi veterani

Glumce Špiru Guberinu (81) i Peru Kvrgića (87) te pjevača Miru Ungara (77) još raduju nastupi i susreti s publikom. Ne žele u mirovinu jer im je takav život, kažu, nezamisliv.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • ludom 09.01.2015.

    Hajde Štef, možeš ti još dosta toga pružiti.

  • kicami 08.01.2015.

    odličan basist (kontrabasist),pjevač,zabavljač itd...jednom rječju LEGENDA !

  • Ćale 08.01.2015.

    Uvijek je isti.Niš se nije promjenil, koliko ja znam za njega, prek 40 godina. Baš mi je drago da se tak dobro drži. Želim mu da doživi i stotu tak vitalan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare