To je to što me zanima!

Nijemci nas popljuvali: Rokova pjesma najgora na Eurosongu?

Pjesme je uživo ocjenjivao dvočlani žiri u studiju te korisnici društvenih mreža, bodovima 1-8, 10 i 12, a mi se nismo proslavili. U zadnjoj, 4. epizodi, predstavljeno je 9 pjesama, a Hrvatska je osvojila zadnje mjesto
Vidi originalni članak

Još samo 25 dana ostalo je do prve polufinalne večeri najpoznatijeg glazbenog natjecanja Eurosonga. Hrvatsku predstavlja Roko Blažević (19) s pjesmom 'The Dream', a Njemačka nacionalna televizija ARD i ove je godine u specijalnom online showu 'Songcheck' preko web streama predstavljala spotove svih pjesama.

Pjesme su uživo komentirali i ocjenjivali dvočlani žiri u studiju te korisnici društvenih mreža, bodovima 1-8, 10 i 12. Emisija se sastojala od četiri epizode, a u svakoj je ocjenjivano 10-ak pjesama. Lijepa Naša se, u najmanju ruku, nije proslavila. U zadnjoj, 4. epizodi, predstavljeno je 9 pjesama, a Hrvatska je osvojila zadnje mjesto, s prosječnom ocjenom 2.85.

U usporedbi s prethodnim epizodama, slabije je prošla jedino Moldavija, koja je dobila ocjenu 2.7. Kad se sve zbroji i oduzme, Hrvatska je osvojila pretposljednje, 39. mjesto. Susjedna Srbija našla se na 30. mjestu.

Na prvom mjestu našla se Italija, s prosječnom ocjenom 10.35, a iza nje rangirale su se Nizozemska i Švicarska.

The 'Songcheck', što bi u slobodnom prijevodu bio 'Osvrt na pjesme', u Njemačkoj se održava svake godine otkako je njihova predstavnica Lena (27) trijumfirala s pjesmom 'Satellite' na natjecanju 2010. godine i time donijela pobjedu svojoj zemlji.

ŠERIFOVIĆ NAPUNILA CIBONU Roko Blažević je na Marijinom koncertu pjevao pjesmu 'Heroj'

Podsjetimo, prva polufinalna večer ovogodišnjeg Eurosonga na rasporedu je 14. svibnja, a naš predstavnik Roko Blažević u Tel Avivu nastupit će u drugoj polufinalnoj večeri, 16. svibnja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na pozornicu će stati deseti po redu pa će se s preostalih 17 polufinalista pokušati izboriti za mjesto u velikom finalu koje nas čeka u subotu, 18. svibnja. Ove godine ukupno se natječe 41 država, a iz svake polufinalne večeri prolazi 10 zemalja.

 

SUĐENO IM JE DA BUDU SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi

Idi na 24sata

Komentari 99

  • Psytrance 02.05.2019.

    Ova pjesma je ko laksativ.

  • Fenix7 20.04.2019.

    Ne znaš jel' ga dosadnije slušati ili gledati.

  • lovric 20.04.2019.

    bilo bi bolje da si Roko stavio rogove a ne krila

Komentiraj...
Vidi sve komentare