To je to što me zanima!

'Nisam još svjesna da ga nema. Pamtit ću Rajka po iskrenom osmijehu i po tužnim očima...'

Rajka je okarakterizirala Zagrepčaninom s karakterom Dalmatinca i mediteranskim senzibilitetom. Nevjerojatno je, tvrdi, za nekog tko nije odrastao u Dalmaciji tako dobro razumjeti dalmatinsku šansonu.
Vidi originalni članak

Tonka Čović Popadić i Rajko Dujmić upoznali su se početkom osamdesetih. U to je vrijeme Tonkin suprug, Momčilo Popadić, bio Dujmićev suradnik, a njih dvojica jedne su vesele večeri snimili i evergrin 'Tonka'. Za Slobodnu Dalmaciju ona se prisjetila Rajka i tog vremena.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- 'Tonka' je nastala u jednoj noći. Oni u Zagrebu, ja u Splitu, bilo je dva, tri sata iza ponoći kad su me nazvali u prilično 'netrezvenom' stanju i pjevali je preko telefona - prisjetila se okolnosti pod kojima je dobila svoju pjesmu.

Rajka je okarakterizirala Zagrepčaninom s karakterom Dalmatinca i mediteranskim senzibilitetom. Nevjerojatno je, tvrdi, za nekog tko nije odrastao u Dalmaciji tako dobro razumjeti dalmatinsku šansonu, a na Splitskom festivalu se pokazati kao jedan od najboljih.

NJIHOVA SJEĆANJA NA DUJMIĆA Estrada u suzama: 'Rajko je bio vizionar koji je proslavio našu glazbu u cijelome svijetu...'

- Rajka ću zauvijek pamtiti po iskrenom dječjem osmijehu i onim beskrajno tužnim očima, blagosti i dobroti, duhovitosti i potpunoj posvećenosti glazbi. Sve ovo sad pričam, a još uopće nisam svjesna da ga više nema i da se nećemo čuti. Bol je prevelika - rekla je Tonka.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • bigmamabigtata 05.08.2020.

    Glupani Tonka nije dobivala batine jer je bila žena od Popadića. Zapravo bi sve vas bi trebalo batinati zbog zlih komentara.

  • GOGA SPLIT 05.08.2020.

    Sve Rajkove pjesme su predobre i imaju svoju vrijednost i velicinu!

  • TAKE IT BACK 05.08.2020.

    koliko patetike od dviju žena, supruge i pjevačice, obje su ga tužile a sada liju krokodilske suze,užas od morala

Komentiraj...
Vidi sve komentare