To je to što me zanima!

Nives postala glumica: 'Trebali smo najatraktivniju pjevačicu'

Nives Celzijus ponovno će uzburkati duhove na domaćoj javnoj sceni svojim novim poslovnim pothvatom. Naime na daskama osječkog HNK utjelovit će atraktivnu pjevačicu na dvoru
Vidi originalni članak

U predstavi prema romanu Marije Jurić Zagorke 'Vitez slavonske ravni' u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu Nives Celzijus prihvatila je ulogu pjevačice na dvoru grofa Pejačevića u doba austrougarskog cara. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bilo je nemoguće odbiti ovako laskav poziv intendanta osječkog HNK Božidara Šnajdera i redatelja Dražena Ferenčine. Kao djevojčica, završila sam tečaj glume u Zagrebačkom kazalištu mladih i ni na kraj pameti mi nije bilo tada da ću jednog dana završiti na daskama velikog Hrvatskog narodnog kazališta - kazala je uzbuđena Nives.

- Posebno me obradovalo što je cijela ekipa u ansamblu iznimno ljubazna i prijateljski nastrojena tako da mislim da ćemo se sjajno družiti i vjerujem, uspješno surađivati. Ovu ulogu doživljavam kao novi izazov u svojoj karijeri i sigurna sam da ću štošta naučiti - dodala je Nives koja se zbog učestalih proba za predstavu privremeno preselila u Osijek.  

- Prema scenariju predstave bila nam je potrebna trenutno najljepša i najatraktivnija pjevačica koja postoji na sceni  jer nam je trebala uloga prekrasne pjevačice koja na dvoru grofa Pejačevića nastupa u čast visokog carskog izaslanika iz Beča. Grofica Pejačević mu želi iskazati čast i za svečanu večeru s njime angažira najljepšu i najbolju pjevačicu toga vremena. Zato mi je odmah Nives pala na pamet za ovu ulogu - istaknuo je redatelj Dražen Ferenčina te priznao da nije ni trena razmišljao o nekom drugom. 

Ideju je, kaže, predložio intendantu Šnajderu koji se odmah složio s prijedlogom. 

- Znamo koliko nam Nives toga dobroga može donijeti u predstavi i da nitko na nju ne može biti imun. Čim je prihvatila angažman, krenuli smo s probama jer imamo samo par dana do premijere. Na probama nas je iznenadila svojom profesionalnošću i uvjereni smo da će to za publiku biti pun pogodak - kazao je redatelj. 

Nivesin glumački partner u predstavi bit će poznati glumac Aleksandar Bogdanović, a svečana premijera u osječkom HNK predviđena je za petak 9. prosinca.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • ivepb 01.12.2016.

    volio bih ja pogledat nives u nekom filmicu....

  • crvena_čupava 01.12.2016.

    Ne znam zašto ali meni je ta žena skroz simpatična, čak sam i knjigu pročitala, koja usput uopće nije loša. Žena se ne folira i ne glumi neku sveticu, izgleda kako izgleda i to koristi, i da, uopće nije glupa, ugodno me iznenadila u nekom razgovoru za novine sa svojim stavovima o trošenju novca, ozbiljnosti i odgovornosti prema djeci i općenito životu. Jedino što mi se ne sviđa je njen način govora...a što se glume tiče mislim da je netko rođen za to a netko ne bez obzira koje škole završio....

  • 01.12.2016.

    Starlete pisu knjige, glume u kazalistu...eto ti kulturnog uzdisanja u nas...nemos ni postenu knjigu procitat od vrimena Dostojevskog...

Komentiraj...
Vidi sve komentare