To je to što me zanima!

Nova Knjazova serija 'Osjećaji': 'Pleme Masai nema struje ni vode, a smiju se više od nas'

Robert Knjaz ponovno je u Africi nakon dugog niza godina, a iznenadili su ga strogoćom mjera kojima se bore protiv pandemije. Knjaz je u svoju seriju o osjećajima htio uvrstiti i kulturu potpuno drugačiju od naše
Vidi originalni članak

Novi dokumentarni serijal Roberta Knjaza (50) snimljen je u šest epizoda, a jedna od njih ima mjesto radnje u Keniji. Robert je ponovno posjetio pleme Masai, kod kojih je snimao i 'Koledžicom po svijetu'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kod njih je život puno jednostavniji, s puno manje stresa, jurnjave i predmeta. Nemaju struje, tekuće vode, automobila, pokućstva, stvari i predmeti koji nas okružuju su im posve strani. Ali se zato puno više smiju - ispričao je Knjaz za Večernji list.

Roberta je najviše iznenadila strogoća epidemioloških mjera koja je kod njih veća, pa je tako ispričao kako funkcioniraju u 'novom normalnom'.

- Svi nose maske, čak i neki klinci, svuda se na ulazu u dućane, čak i one najmanje, peru ruke na improviziranim „Grunf“ i „uradi sam“ punktovima s vodom i sapunom, a na svakom ulazu u bilo što, uvijek mjere temperaturu - rekao je Knjaz i dodao kako se morao testirati četiri puta u deset dana, iako je cijepljen.

Posjetio je Keniju Ruandu na ugodnom rasponu od 13 do 20 Celzijeva stupnja, jer je sad u tim krajevima zima. 

- Ruanda me iznenadila čistoćom i urednošću, zato ju i zovu „Švicarska Afrika“. Uz tisuće brežuljaka, na površini manjoj od pola Hrvatske živi više od 12 milijuna ljudi - ispričao je Knjaz kojeg su u Ruandi dočekali hrvatski misionari koji su u Africi već dugi niz godina.

Knjaz će u novoj dokumentarnoj seriji svaku epizodu posvetiti jednom osjećaju, pa će tako ljubav, mržnja, sreća, tuga, strah i ljutnja dobiti pobliže objašnjenje. 

- Naravno puno su mi bliskiji i poželjniji sreća i ljubav, a mržnja je nešto što mislim da nikada nisam osjetio. No ipak, stručnjaci su mi tijekom snimanja objasnili da ne postoji čovjek koji bar nekada bar malo ne mrzi nešto. I da je imati svaki od ovih osjećaja skroz normalno i ne moramo se sramiti ni jednog od njih - objasnio je.

Show Željko Pervan s Knjazom u Sloveniji naučio jodlati

Serijal će se emitirati na HRT-u na zimu, a Knjaz će inovativnim načinima pokušati gledateljima objasniti njihove emocije, te kako se s njima bolje nositi. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Dianysi 02.08.2021.

    I ja bi se smijao da mi neki pandur koji glumi doktora ne odredjuje kako cu zivjeti

  • crazy mind 02.08.2021.

    "napredak" nam je dao elekticne aute i drustvene mreze. zivimo u zgradama koje paraju nebo, delamo "od kuce". ni mi jasno zakaj svi ne urlicu od srece kaj smo tak napredni. nekak mi zgledi da je taj napredak obrnuto proporcionalan zivotnoj sreci

  • ticesmirec 02.08.2021.

    Knjaz legenda!

Komentiraj...
Vidi sve komentare