Show

Komentari 12

Nova Knjazova serija 'Osjećaji': 'Pleme Masai nema struje ni vode, a smiju se više od nas'

Nova Knjazova serija 'Osjećaji': 'Pleme Masai nema struje ni vode, a smiju se više od nas'

Robert Knjaz ponovno je u Africi nakon dugog niza godina, a iznenadili su ga strogoćom mjera kojima se bore protiv pandemije. Knjaz je u svoju seriju o osjećajima htio uvrstiti i kulturu potpuno drugačiju od naše

Novi dokumentarni serijal Roberta Knjaza (50) snimljen je u šest epizoda, a jedna od njih ima mjesto radnje u Keniji. Robert je ponovno posjetio pleme Masai, kod kojih je snimao i 'Koledžicom po svijetu'.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Kod njih je život puno jednostavniji, s puno manje stresa, jurnjave i predmeta. Nemaju struje, tekuće vode, automobila, pokućstva, stvari i predmeti koji nas okružuju su im posve strani. Ali se zato puno više smiju - ispričao je Knjaz za Večernji list.

Roberta je najviše iznenadila strogoća epidemioloških mjera koja je kod njih veća, pa je tako ispričao kako funkcioniraju u 'novom normalnom'.

- Svi nose maske, čak i neki klinci, svuda se na ulazu u dućane, čak i one najmanje, peru ruke na improviziranim „Grunf“ i „uradi sam“ punktovima s vodom i sapunom, a na svakom ulazu u bilo što, uvijek mjere temperaturu - rekao je Knjaz i dodao kako se morao testirati četiri puta u deset dana, iako je cijepljen.

Posjetio je Keniju Ruandu na ugodnom rasponu od 13 do 20 Celzijeva stupnja, jer je sad u tim krajevima zima. 

- Ruanda me iznenadila čistoćom i urednošću, zato ju i zovu „Švicarska Afrika“. Uz tisuće brežuljaka, na površini manjoj od pola Hrvatske živi više od 12 milijuna ljudi - ispričao je Knjaz kojeg su u Ruandi dočekali hrvatski misionari koji su u Africi već dugi niz godina.

Knjaz će u novoj dokumentarnoj seriji svaku epizodu posvetiti jednom osjećaju, pa će tako ljubav, mržnja, sreća, tuga, strah i ljutnja dobiti pobliže objašnjenje. 

- Naravno puno su mi bliskiji i poželjniji sreća i ljubav, a mržnja je nešto što mislim da nikada nisam osjetio. No ipak, stručnjaci su mi tijekom snimanja objasnili da ne postoji čovjek koji bar nekada bar malo ne mrzi nešto. I da je imati svaki od ovih osjećaja skroz normalno i ne moramo se sramiti ni jednog od njih - objasnio je.

Serijal će se emitirati na HRT-u na zimu, a Knjaz će inovativnim načinima pokušati gledateljima objasniti njihove emocije, te kako se s njima bolje nositi.