To je to što me zanima!

Nova 'Noć vještica' poništit će sve što nam je prije pokazano

Danas ne postoji mnogo poklonika horora koji ne znaju za Michaela Myersa, no mnogi ne pamte kako je on na početku bio obična osoba, samo sa stanovitim mentalnim problemima
Vidi originalni članak

Prije samo nekoliko tjedana studio Universal otkrio je kako će se novi film u franšizi 'Noć vještica' temeljiti na originalnom filmu iz 1978. te da će ignorirati događaje u filmu 'Noć vještica: Uskrsnuće' iz 2002. godine. Svaki pravi ljubitelj ove franšize tu vijest je primio sa srećom jer se uistinu radi o katastrofalnom uratku, čak i prema kriterijima filmova ove franšize.

No sada je postalo očigledno kako će nam naredni film pokušati izbrisati iz sjećanja i grozni dio iz 2009. godine, snimljen pod režijom Roba Zombieja. Uz tu odličnu vijest, stigla je i vijest kako će film 'zaboraviti' i ostala djela. Tako će kao jedini uzor ostati i dan danas impresivno dobar prvi film, dok će cijeli serijal trashy nastavaka biti napušten.

David Gordon Green uskočio je kao scenarist, sa svojim čestim suradnikom Dannyjem McBrideom (glumio je u 'Alien: Savez' ove godine). Obojicu je originalni redatelj i scenarist, John Carpenter, nahvalio na sva usta.

- Ne znam kako bih točno opisao to. Kao alternativna stvarnost. Nastavlja s radnjom odmah po završetku prvog filma i pretvara se da ostali ne postoje. Bit će zabavno. Redatelj je stvarno talentiran, a scenarij je kvalitetno napisan. Impresioniran sam - izjavio je majstor horora.

Danas ne postoji mnogo poklonika horora koji ne znaju za Michaela Myersa, no mnogi ne pamte kako je on na početku bio obična osoba, samo sa stanovitim mentalnim problemima. Uklanjanje istinski loših nastavaka iz 'prave povijesti' franšize mogao bi biti potez koji će joj udahnuti novi život. Uz to valja naglasiti kako će tim načinom biti zaboravljen i treći film, za kojeg još nitko nije shvatio kako je povezan s ičime, uključujući s Michaelom Myersom, Noći vještica ili hororom.

U novom filmu pratit ćemo kći Laurie Strode (mogla bi ju glumiti Judy Greer), a djelo u kina treba doći sredinom listopada naredne godine. No i prije nego što se taj legendarni manijak vrati u kina imat ćemo prilike pogledati horore s pravim pacijentima. Već danas u kina dolazi 'Leatherface: Početak' koji će nam objasniti kako su nastali psihopati iz 'Teksaškog masakra motornom pilom', dok dva tjedna kasnije stiže 'Jigsaw' u kojem ćemo doznati kako završava franšiza 'Slagalica strave'.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • tomo100brt 12.10.2017.

    Još onaj remake i nije bio nešto loš. John Carpenter je znao napraviti horor film. Koji god sam njegov film gledao, nije smeće pogotovo Noć vještica i skoro svi njegovi nastavci. Jeste treći dio je krš i ne znam čemu on služi. Noć vještica Uskrsnuće je loš i traži nastavak. Što se sa tim nisu pozabavili nego se vračaju u prošlost i počinju nešto potpuno novo što nema veze ni sa remakeom. Ovo mi ne miriše na dobro.

  • Jakov Marendić 12.10.2017.

    Osobno meni najdraži lik iz horora, Michael Myers Kralj.....Pojede Jasona, Fredya, i Letherfacea za doručak...

  • hrvatski sandokan 12.10.2017.

    kultni horor i film koji je meni i bratu malo "spalil" mozak, tj. moja prijateljica i ja stare tada 13 godina smo odvele mojeg brata od 9 godina u kino Partizan na Kvatriću da pogledamo dobar film.... niko nas nije spriječio kupiti karte i gledati, a mami smo samo rekli da idemo u kino, ta tko je znao tada da bi se neke fobije mogle stvoriti gledajući neki ali ful turbo horor... uglavnom, sada vidim na početku trailera piše mlađima od 17 zabranjeno, odnosno u pratnji roditelja, ha ha ha, mlađima od 17... also dakle, dobar smo si film odabrali, od tada se bojim kmice, a brat mi je dugo očekival iz ormara posjetitelje... a inače smo normalni, mislim, fućkaš "male" fobijice... no interesantno je da ja i dalje volim gledati horore

Komentiraj...
Vidi sve komentare