Obavijesti

Show

Komentari 4

Nova 'Noć vještica' poništit će sve što nam je prije pokazano

Nova 'Noć vještica' poništit će sve što nam je prije pokazano
3

Danas ne postoji mnogo poklonika horora koji ne znaju za Michaela Myersa, no mnogi ne pamte kako je on na početku bio obična osoba, samo sa stanovitim mentalnim problemima

VIDEO

Prije samo nekoliko tjedana studio Universal otkrio je kako će se novi film u franšizi 'Noć vještica' temeljiti na originalnom filmu iz 1978. te da će ignorirati događaje u filmu 'Noć vještica: Uskrsnuće' iz 2002. godine. Svaki pravi ljubitelj ove franšize tu vijest je primio sa srećom jer se uistinu radi o katastrofalnom uratku, čak i prema kriterijima filmova ove franšize.

No sada je postalo očigledno kako će nam naredni film pokušati izbrisati iz sjećanja i grozni dio iz 2009. godine, snimljen pod režijom Roba Zombieja. Uz tu odličnu vijest, stigla je i vijest kako će film 'zaboraviti' i ostala djela. Tako će kao jedini uzor ostati i dan danas impresivno dobar prvi film, dok će cijeli serijal trashy nastavaka biti napušten.

David Gordon Green uskočio je kao scenarist, sa svojim čestim suradnikom Dannyjem McBrideom (glumio je u 'Alien: Savez' ove godine). Obojicu je originalni redatelj i scenarist, John Carpenter, nahvalio na sva usta.

- Ne znam kako bih točno opisao to. Kao alternativna stvarnost. Nastavlja s radnjom odmah po završetku prvog filma i pretvara se da ostali ne postoje. Bit će zabavno. Redatelj je stvarno talentiran, a scenarij je kvalitetno napisan. Impresioniran sam - izjavio je majstor horora.

Danas ne postoji mnogo poklonika horora koji ne znaju za Michaela Myersa, no mnogi ne pamte kako je on na početku bio obična osoba, samo sa stanovitim mentalnim problemima. Uklanjanje istinski loših nastavaka iz 'prave povijesti' franšize mogao bi biti potez koji će joj udahnuti novi život. Uz to valja naglasiti kako će tim načinom biti zaboravljen i treći film, za kojeg još nitko nije shvatio kako je povezan s ičime, uključujući s Michaelom Myersom, Noći vještica ili hororom.

U novom filmu pratit ćemo kći Laurie Strode (mogla bi ju glumiti Judy Greer), a djelo u kina treba doći sredinom listopada naredne godine. No i prije nego što se taj legendarni manijak vrati u kina imat ćemo prilike pogledati horore s pravim pacijentima. Već danas u kina dolazi 'Leatherface: Početak' koji će nam objasniti kako su nastali psihopati iz 'Teksaškog masakra motornom pilom', dok dva tjedna kasnije stiže 'Jigsaw' u kojem ćemo doznati kako završava franšiza 'Slagalica strave'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode