To je to što me zanima!

Novi zakon: HTV više neće moći zarađivati od oglasa?

Novim zakonom će se cjelokupno oglasno tržište prepustiti RTL-u i Novoj TV koje će morati HTV-u davati određeni postotak zarade od oglašivanja
Vidi originalni članak

Hrvatska vlada priprema novi Zakon o HRT-u kojim će televizijska kuća sljedeće godine postati prava javna televizija na kojoj se više neće emitirati reklame i oglasi. Jutarnji list prenosi kako će se oglasno tržište u Hrvatskoj prepustiti komercijalnim televizijama, RTL-u i Novoj TV dok će se HTV financirati dijelom iz pretplate, a dijelom će od komercijalnih televizija dobivati određeni postotak zarade od marketinga. U Vladi otkrivaju da se HTV više ne može programski natjecati s komercijalnim televizijama, a i ne bi se trebala budući da po zakonu ima ulogu javnog medijskog servisera po uzoru na britanski BBC. Vodstvo javne televizije smatra da bi HTV-u ipak trebalo ostaviti dvije minute reklama po satu programa. Trenutačno imaju pravo na devet minuta. RTL i Nova TV zadovoljni su najavljenim promjenama, jedino ih muči visina postotka zarade koje će morati davati HTV-u. Njihovo vodstvo smatra kako bi bilo dovoljno da Nova TV i RTL izdvoje 25-30% za potrebe HRT-a dok se na komercijalnim televizijama nadaju da ta obveza neće postati stalna.

HTV SMANJIO PLAĆE DRŽAVNOM ODLUKOM
Najveće zvijezde HTV-a plaću za kolovoz dobile su umanjenu za 30 do 60%. Novinarima su rekli kako su im plaće smanjene državnom odlukom. Zoran Šprajc izjavio je kako mu je ta mjera napokon dokazala da radi u državnoj, a ne javnoj televiziji budući da je smanjenje došlo kao posljedica Vladine odluke da smanji troškove državnih poduzeća.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • annette 09.09.2009.

    treba njima monopol ukinut jednostavno. pretplatu im se mora plaćat i ako ih ne gledamo, to nema smisla. sad će nama dić pretplatu, a s druge strane uzimat novac i komercijalnim televizijama, pa koliko od njih traže, stvarno bezobrazno, zapravo će imat i više nego ovako na kraju. neću više plaćat pretplatu, al nek si onda nose samo ta svoja ionako prebijedna dva programa.

  • Raziel CRO 09.09.2009.

    Bolje da im vlada naredi da ne uzimaju pretplatu!! Od reklama ionako zarađuju debele novce dok si mogu priuštiti takvo rasipanje i takve honorare.Ovako beru dvostruko.Nas bi oslobodili nameta koji nema nikakve osnove jer HTV nema monopol.Došla je konkurencija pa svima jednako.Ako hoće pretplatu neka zaključaju signal kao max tv i digi ,pa ko ih hoće gledat neka plati.A kakav im je program...slabo će ko gledat

  • Markzg 09.09.2009.

    Super, sad će nam pretplata bit 200 kuna jer mora HTV negdje vratit novac koji će izgubit od reklama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare