To je to što me zanima!

Novinaru BBC-ja koji je prvi prenio vijest o smrti kraljice Elizabete II. nude titulu za to?

Postojale su špekulacije da je Edwardsu unaprijed rečeno za smrt kraljice te da se zato presvukao u crnu kravatu, ali u intervjuu je rekao da to nije bio slučaj te da nije znao tu informaciju kad je počelo emitiranje
Vidi originalni članak

Novinar BBC-ja, Huw Edwards (61), otkrio je da je za smrt kraljice Elizabete II. saznao samo 10 sekundi prije nego što je morao prenijeti vijest naciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Edwards je također je rekao da mu je laknulo što je objava tada prošla bez problema, ali je 'posramljen' pozivima da dobije titulu viteza.

- Ljudi koji su cijeli život posvetili zaslužnim ciljevima... ne dobivaju ništa. Dakle, iako ne mislim to s omalovažavanjem, ideja o primanju viteške titule me posramljuje - rekao je Huw u intervjuu za 'Radio Times'. 

Postojale su špekulacije da je Edwardsu unaprijed rečeno za smrt kraljice te da se zato presvukao u crnu kravatu, ali u intervjuu je rekao da to nije bio slučaj te da nije znao tu informaciju kad je počelo emitiranje. 

- Obično, kad imate udarnu priču, iz galerije vam se puno viče na uho, govoreći: 'Idite na vijesti, idite na vijesti', ali ovaj put je bilo drugačije. Najava se pojavila na žicama i iz galerije su rekli: 'Objava je ovdje. Uzmite si vremena. Govorite kada budete spremni. Nemojte žuriti' - ispričao je Edwards. 

Prema smrtnom listu, kraljica je umrla u 15 sati i 10 minuta, a Edwards je tu vijest priopćio gledateljima više od tri sata kasnije, u 18 sati i 30 minuta. 

USKORO ĆE BITI DOSTUPNA Predstavljene nove kovanice s likom kralja Charlesa: Evo kako je sve odstupio od tradicije

Podsjetimo, kraljica Elizabeta II. preminula je 8. rujna u 97. godini. Bila je najduže vladajući britanski monarh. Na tronu je sjedila čak 70 godina. Njezin sprovod 19. rujna trajao je cijeli dan. U 12 sati upriličen je državni pogreb za javnost, a u 20.30 sati pokopana je u Memorijalnoj kapeli kralja Georgea VI. u Windsoru, na intimnoj ceremoniji prisustvovali su samo uži članovi obitelji.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare