To je to što me zanima!

'Novine' polako osvajaju svijet: Netflix je kupio hrvatsku seriju

Serija scenarista Ivice Đikića i režisera Dalibora Matanića oduševila je vlasnike najveće svjetske platforme za streamanje programa, a zadovoljstvo kriju ni u producentskoj kući Drugi plan
Vidi originalni članak

Nakon što su 'Novine' oduševile domaću publiku, sada je na red došla i strana. Kako javlja Novi list, seriju je kupio popularni Netflix pa će se sada prikazivati u čak 190 zemalja.

Serija scenarista Ivice Đikića i režisera Dalibora Matanića oduševila je vlasnike najveće svjetske platforme za streamanje programa, a zadovoljstvo ovim uspjehom ne kriju ni u  producentskoj kući Drugi plan koju vode Nebojša Taraba i Miodrag Sila.

- Prva je to serija na hrvatskom, ali i uopće na nekom slavenskom jeziku koja je na Netflixu, najvećoj i najvažnijoj platformi za streamanje programa na svijetu - rekao je Sila. Dodao je kako je ponosan na cijeli tim. 

- Kako bi se mogla distribuirati u sve kutke planeta, 'Novine' su morale imati titlove na mnogim jezicima, uključujući arapski i kineski. Ono što nas posebno veseli, prva ih je sezona toliko oduševila tako da je unaprijed, na neviđeno, s obzirom da još i nije snimljena do kraja, otkupljena i – druga sezona - dodao je.

Na službenom profilu serije, javila se i ekipa koja je radila na njoj te zahvalila, kako kaže, svojim vjernim obožavateljima. 

- Stali smo uz bok najboljoj svjetskoj televizijskoj produkciji. Puno pozdrava od ekipe, hvala vam što ste sve ovo vrijeme bili uz nas - napisali su. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Hercegero 03.04.2018.

    Zasto se ne kaze za koliko novca je otkupljena ili smo morali debelo platiti da je ovi uzmu dzaba!?!?

  • 03.04.2018.

    Cestitam, bas mi je drago

  • krupa 03.04.2018.

    Znači, Pupovac se skida sa Proračuna, ode Đikić na svjetsko tržište, sa Matanićem, duo prevara!

Komentiraj...
Vidi sve komentare