To je to što me zanima!

Novo u Zagrebu: Postavljena je Leinerova bista J. Lennona

Ideja o tematskom parku s rock ikonama me oduševila. Budući da sam odrastao na muzici Beatlesa, Lennon mi je bio logičan izbor, rekao je autor biste Boris Leiner
Vidi originalni članak

U Tematskom parku rock'n'rolla u Zagrebu u dvorištu Subkulturnog centra, uz spomenik vođi Clasha Joe Strummeru, sad stoji i bista Johna Lennona, rad bubnjara Azre, Haustora i Vještica, Borisa Leinera (56).

- Ideja o tematskom parku s rock ikonama me oduševila. Budući da sam odrastao na muzici Beatlesa, Lennon mi je bio najlogičniji izbor. Drago mi je da se je u ovako tmurnim vremenima pokrenuo jedan projekt koji je svima simpatičan. Jedini prigovori su zbog redosljeda postavljanja skulptura. Ljudi pitaju zašto nije Lou Reed, Kurt Cobain, Joe Ramone, Jimmy Hendrix ili netko od živih legendi. Nadam se da će svi oni doći na red – rekao je Leiner. 

Izradom bista bavi se već dugo, a kaže da je Lennonovu pokretačima Subkulturnog centra ustupio za razumnu cijenu. Oni se nadaju da će Tematski park rock'n'rolla postati turistička aktrakcija i najavljuju postavljanje sljedećeg spomenika za dva mjeseca. Otkrivanje biste Johna Lennona došli su vidjeti brojni Zagrepčani i zabavili se uz besplatan koncert Boris Leiner Banda.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 20.11.2013.

    Leiner je kralj bubnjeva i kiparstva. Da je malo više ovakvih umjetnika i pozitivnih osoba!

  • prepri43 17.11.2013.

    little John: Više ja ličim na Vidoševića nego ovaj na Lenona: Mali Ivica,- Ličiti se možeš kod "likara" za to ti ne triba na nikoga slićiti!

  • zahira45 17.11.2013.

    Sjajno napravljena !

Komentiraj...
Vidi sve komentare