To je to što me zanima!

Obitelj Doimi de Frankopan Subic Zrinsky ima pravo na titulu plemeniti

Arbitražnim pravorijekom od 30. lipnja 2007. godine potvrđena je povijesna istinitost njihovog cjelovitog obiteljskog prezimena i njihovog prava da se nazivaju Doimi de Frankopan Subic Zrinsky
Vidi originalni članak

Reagirajući na članak 'Tajne veze Hrvatske i Windsora: Na dvoru je i naša plemkinja, a pradjed kraljice je iz Osijeka' Ingrid Detter de Frankopan Subic Zrinsky zatražila je sljedeći ispravak, koji objavljujemo u cijelosti:

U navedenom tekstu iznosi se niz tvrdnji koje insinuiraju sumnju u porijeklo Ingrid Detter de Frankopan Subic Zrinsky zbog čega je ista zatražila demantij. Već u samom naslovu "9. Hrvatska plemkinja u obitelji Windsor" stavljen je upitnik čime se neopravdano izražava sumnja u pravo na prezime de Frankopan iste.

Naime, arbitražnim pravorijekom od 30. lipnja 2007. godine potvrđena je povijesna istinitost njihovog cjelovitog obiteljskog prezimena i njihovog prava da se nazivaju Doimi de Frankopan Subic Zrinsky te je posljedično potvrđeno da obitelj Doimi de Frankopan Subic Zrinsky (skraćeno, javno te u službenim dokumentima zvana De Frankopan) ima pravo na titulu plemeniti, zajedno s prezimenom Frankopan Subic Zrinsky.

Navedeni arbitražni pravorijek priznat je pravomoćnom odlukom Županijskog suda u Zagrebu br. P-25/18 od dana 23. kolovoza 2019. godine zbog čega ima snagu istine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare