Show

Komentari 0

Obitelj Doimi de Frankopan Subic Zrinsky ima pravo na titulu plemeniti

Obitelj Doimi de Frankopan Subic Zrinsky ima pravo na titulu plemeniti

Arbitražnim pravorijekom od 30. lipnja 2007. godine potvrđena je povijesna istinitost njihovog cjelovitog obiteljskog prezimena i njihovog prava da se nazivaju Doimi de Frankopan Subic Zrinsky

Reagirajući na članak 'Tajne veze Hrvatske i Windsora: Na dvoru je i naša plemkinja, a pradjed kraljice je iz Osijeka' Ingrid Detter de Frankopan Subic Zrinsky zatražila je sljedeći ispravak, koji objavljujemo u cijelosti:

U navedenom tekstu iznosi se niz tvrdnji koje insinuiraju sumnju u porijeklo Ingrid Detter de Frankopan Subic Zrinsky zbog čega je ista zatražila demantij. Već u samom naslovu "9. Hrvatska plemkinja u obitelji Windsor" stavljen je upitnik čime se neopravdano izražava sumnja u pravo na prezime de Frankopan iste.

Naime, arbitražnim pravorijekom od 30. lipnja 2007. godine potvrđena je povijesna istinitost njihovog cjelovitog obiteljskog prezimena i njihovog prava da se nazivaju Doimi de Frankopan Subic Zrinsky te je posljedično potvrđeno da obitelj Doimi de Frankopan Subic Zrinsky (skraćeno, javno te u službenim dokumentima zvana De Frankopan) ima pravo na titulu plemeniti, zajedno s prezimenom Frankopan Subic Zrinsky.

Navedeni arbitražni pravorijek priznat je pravomoćnom odlukom Županijskog suda u Zagrebu br. P-25/18 od dana 23. kolovoza 2019. godine zbog čega ima snagu istine.

Najčitaniji članci