To je to što me zanima!

Obožavatelji ljuti jer ga jedva mogu prepoznati: To je Toše?

Jovanovski kaže da zna kako se pjevač stalno smijao i da je uvijek bio pozitivan, no ipak je htio napraviti ozbiljnu skulpturu. Nije želio razigrani kip jer bi izgledao čudno
Vidi originalni članak

Ne iznenađuju me negativne reakcije jer sam znao da će biti tako. Kolege su pohvalile moj kip Toše Proeskog, a obožavatelji su reagirali emotivno, rekao nam je Sretko Jovanovski (50), autor dvometarskog kipa.

Skulptura je postavljena na Mostu umjetnika u središtu Skoplja. No vjerni obožavatelji pokojnog pjevača ljute se jer smatraju da kip ne sliči Toši. 


- Ne sramotite Tošin lik i djelo - samo su neki od brojnih komentara na internetskim forumima.

Autora nisu iznenadile kritike. Jovanovski kaže da zna kako se pjevač stalno smijao i da je uvijek bio pozitivan, no ipak je htio napraviti ozbiljnu skulpturu. Nije želio razigrani kip jer bi tek tada, dodaje, izgledao čudno, kao da radi grimase. Kip je radio prema desecima pjevačevih fotografija koje je tjednima proučavao. Jedini je od makedonskih kipara koji se uopće prijavio na natječaj za izradu Tošina kipa.

- Nitko od kolega nije se usudio. Rekli su mi da sam se prihvatio vražjeg posla jer, kako god da ga napravim, bit će onih kojima se neće sviđati - kaže.

Obožavatelji su rasplakali autoricu kipa

Ni kip Kurta Cobaina u Aberdeenu nije oduševio fanove. Pjevača je Randi Hubbard prikazala kao uplakanog Isusa, a zbog loših kritika na kraju je plakala ona.

Idi na 24sata

Komentari 140

  • Maki490 18.08.2020.

    Obozavatelj sam Toseta Proeskog i njegovog dela ali kip uopste ne lici na njega.....mogao se malo vise potruditi .....ovo je vise nego uzas

  • glinac 18.04.2014.

    Izgleda kao da nosi štafetu mladosti Maršalu. Mada iskreno nikada skulptura ne može ličiti 100% originalu

  • StjepanValjak 17.04.2014.

    Kaj ne kužite,tak je izgledal poslije nesreće

Komentiraj...
Vidi sve komentare