To je to što me zanima!

Od Oscara do Sydneyja: Haljine Matije Vuice dobile su izložbu

U galeriji Charlesa Billicha u Australiji izložene su nove kreacije hrvatske dizajnerice Matije Vuice čije su haljine nosile poznate televizijske voditeljice na dodjeli ovogodišnjih Oscara
Vidi originalni članak

Ako niste čuli za Matiju Vuicu (61) dosad, e pa znajte da je Hollywood 'lud' za njom. Tako otprilike ide popratni tekst uz otvaranje izložbe hrvatske dizajnerice u galeriji Artelier & Billich u Sydneyju. Vrhunac je to sjajne godine za Vuicu. U veljači su američke televizijske voditeljice Megan Henderson (44) i Megan Telles (29) zablistale na crvenom tepihu 91. dodjele filmske nagrade Oscar u Los Angelesu.

- Možda ni ne bih došla do Sydneyja da nije bilo toga na Oscaru. To je stvarno velika čast i velika svjetska pozornica. Alenka Borić, divna žena i suradnica Charlesa Billicha, predložila je da u galeriji, uz njegove slike, budu i moje kreacije. To je sjajno - ispričala nam je nedavno Vuica. Billicheva galerija je u luksuznom hotelu elitnog dijela Sydneyja. Na otvorenju, odnosno predstavljanju kreacija naše dizajnerice bila je i modna revija. U cijeli je proces bila uključena i Billicheva supruga Christi.

- I ona i Charles su blagoslovili ideju o zajedničkom izlaganju u galeriji - objasnila je dizajnerica. Haljine koje se trenutačno mogu vidjeti u galeriji nisu sve, dio će s Matijom kad i ona napokon 'skoči' do Australije.

- Veselim se, nisam još bila u Australiji - rekla je Vuica, koja na put neće sama. S njom će i njezin partner Jurica Popović (60), glazbenik i veliki Dinamov navijač. Ono što je Jurica propustio prije mnogo godina, nadoknadit će ove jeseni.

- Trebao je ići odavno, živio mu je tamo stric. Spremao se na put, sređivao papire, kad su mu javili da je umro. Sad će mu moći otići na grob - rekla je Matija. Nakon toga otići će i do Los Angelesa. Tamo je zastupaju agenti, preko kojih su njezine haljine i zablistale na dodjeli Oscara.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Idem upoznati ljudi koji me promoviraju. Razgovarat ćemo onda i vidjeti kako dalje, odnosno opet ću poslati haljine za koje se nadam da bi ih netko opet mogao izabrati za dodjelu slavne filmske nagrade - ispričala nam je dizajnerica. Vuica je rođena u Metkoviću pa se 'gomilanjem' ovih uspjeha i, zapravo, priznanja njezina rada posebno veseli i ponosi.

- To je samo dokaz da se iz maloga mjesta može doći na veliku pozornicu. Ako se dovoljno trudiš i radiš - smatra Matija. A na velikoj pozornici misli se i zadržati. Već ima ponude da kreacije dopremi i do Kine. No prvo se još jednom želi 'okušati' s konkurencijom na Oscaru. Sad je imala dvije kreacije. I novo ime.

SLAVI 61. ROĐENDAN Matija Vuica pokazala kako je izgledala kao srednjoškolka...

- Oduševljena sam kako mi izgovaraju ime, dakle od sada sam Matiža Vuika, kako me oslovila lijepa voditeljica Megan Henderson - našalila se Matija. Uz silne obaveze, dizajnerica se bavi i humanitarnim radom. U suradnji s 24sata Vuica je ovoga proljeća dizajnirala haljine za djevojčice s Downovim sindromom i pomogla da im maturalna večera bude nezaboravna.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • marinahodak1@gmail.com 08.08.2019.

    Cestitke...ovim pokazuje da smo ludilo od naroda...sposobni i imamo znanja...a nadasve srce....svaka njena haljina je unikat i prica svoju pricu...samozatajna...i voljela ih da ne zapne za oko nekom zlocestom novinaru koji bi tu njenu pricu zaprljao...bilo je pokusaja...ali sada su neka luda vremena...pa drzim fige da joj ovo ne bude jedina izlozba u svijetu...🇭🇷🙏😇

  • MEDO 🐻 08.08.2019.

    Jako draga i prizemna žena, odiše jednostavnošću i skromnošću,a o talentu da i ne govorimo, bravo Matija !

  • 08.08.2019.

    Prekrasne su joj haljine zaista

Komentiraj...
Vidi sve komentare