To je to što me zanima!

Ode još jedna legenda: Umro je klavijaturist Keith Emerson

U Los Angelesu je u svom domu umro legendarni rocker, klavijaturist i skladatelj Keith Emerson, najpoznatiji kao osnivač benda Emerson Lake& Palmer
Vidi originalni članak

U 72. godini u Los Angelesu je u svom domu umro legendarni rocker, klavijaturist i skladatelj Keith Emerson, najpoznatiji kao osnivač benda Emerson, Lake & Palmer. Prema pisanju dijela britanskih medija sumnja se na samoubojstvo vatrenim oružjem.

Uz još nekolicinu kolega, prije svih Ricka Wrighta iz Pink Floyda i Jon Lorda iz Deep Purplea,  imao je status jednog od najboljih klavijaturista progresivnog rocka u povijesti.

Na početku karijere svirao je u Keith Emerson triju, pa T-Bonesima, ali prve je veće uspjehe postigao s bendom The Nice. Svjetsku je popularnost bez sumnje stekao u grupi Emerson Lake&Palmer, koju je suosnovao 1970.. Bili su jedan od najpoznatijih i najpriznatijih progresiv rock bendova svog vremena.

Bend se raspao početkom osamdesetih, Emerson je nastavio solo i surađujući s nekim glazbenicima. Legendarni se bend ponovo okupio devedesetih objavivši album ‘Black Moon’.

Neumorni je klavijaturist 2002. godine obnovio i spomenuti bend The Nice i bio s njima na turneji. Zadnji je album Keith Emerson objavio 2012. godine, a njegov je kolega iz benda, Carl Palmer na Facebooku objavio:


'Duboko me ražalostila vijest o smrti mog prijatelja i muzičkog brata, Keitha Emersona. Bio je osjetljiva duša čija će ljubav za glazbu i strast za svirkom klavijatura ostati netaknuta za mnogo godina'. 

 

 

 
Idi na 24sata

Komentari 9

  • kicami 12.03.2016.

    kako je on svirao klavijature teško da će ikad biti nadmašen...Slava mu vječna !

  • 12.03.2016.

    Nikad čuo, koga briga...

  • Rafo 11.03.2016.

    ELP, Deep Purple i Pink Floyd možda najbolje tri grupe svih vremena, a to vrijedi i za njihove klavijaturiste, uvijek će biti legende i njihova glazba nikad neće umrijeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare