To je to što me zanima!

Oduševili žiri: Željan i Arsen najbolje su pripremili pisanicu

ŠPIČEKOV RECEPT Kandidati su ga tijekom cijelog perioda pripreme hrane mogli pitati što god žele i tražiti savjet, ali on niti u jednom trenutku nije smio kušati hranu ili kuhati umjesto njih
Vidi originalni članak

Novi kvalifikacijski tjedan za kandidate je donio i nova iznenađenja. Večeras su svi imali zadatak kuhati isto jelo. Imali su 60 minuta za spremanje glavnog jela s prilogom - mahunama na prezlama s mileramom.

Spremali su juneću pisanicu Wellington po receptu Tomislava Špičeka. Natali i Hrvoje bili su uvjereni da će uspješno izvršiti zadatak jer vole pripremati jela prema receptima žirija.

- Kandidati se više trude dok su tuđi recepti - rekla je Žakline.

Špiček im je bio mentor te je obilazio njihove radne jedinice. Kandidati su pročitali njegov recept, a on im je udijelio nekoliko savjeta. Ipak, Doris je naglasila da on ne smije kuhati umjesto njih niti kušati hranu.

- Meni je mentorski dio odličan, napokon ćemo dobiti neko znanje - zaključio je Martin.

Ozana i Katarina zaključile su kako im je lakše raditi po tuđim receptima. Sanja je i prije radila pisanicu Wellington.

- To može i ne mora biti prednost, sad ću tek vidjeti jesam li dobro radila - kaže Sanja.

Većina parova nije nikad pripremala ovo jelo pa je bilo problema. Kristijan nije znao valjati lisnato tijesto pa ga je Špiček ukorio.

- Što to radiš? Pogledaj šta ovi ispred rade, to se ne radi tako - vikao je ljutiti Tomek. Pažanin je rekao da bi situacija mogla biti 'zafrknuta'.

- Tu su u pitanju sekunde, hoće li se biftek osušiti - rekao je Pažnin.

Dok su Kristijan i Martin poslužili neuredno narezane mahune, Arsen i Željan žiri su oduševili i junećom pisanicom i prilogom.

- Puno je bolje. Osjećam više nadjev. Dobro ste to obradili, vaše su mahune odlične - rekao je Pažnin. Niti Moira i Zdravko nisu se proslavili prilogom, a Špiček je zaključio kako to nije bio njihov dan.

Sanji i Moreni nije uspjelo lisnato, a žiri im je zamjerio korištenje maslinovog ulja te ih kaznio lošijim bodovima. Jelo Natali i Hrvoja nije osvojilo žiri.

- Da nema šunke, to bi bilo potpuno nezačinjeno - rekao je Špiček. Ozana i Katarina prepekli su meso i lisnato tijesto, ali su napravile najbolji prilog.

- Da ste se malo više potrudile imale bi najbolje jelo - prokomentirao je Pažanin, a Špiček je rekao da bi njihove prezle jeo žlicom.

Najveće ocjene dobili su Arsen i Željan, a Ozana i Katarina našle su se na dnu ljestvice.

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • kokaza10 18.04.2017.

    Špiček, Miček, ocjene mu piše.... ego i testosteron.

  • škver 18.04.2017.

    Moji dragi Splićani, čestitam!!! Arsene,Željane naprijed u pobjedu!! Pozdrav iz Škvera!!

  • plavi cvijet 18.04.2017.

    Arsen i Željan su stvarno krasni ljudi. Pristojni i kulturni u svim situacijama. Arsena ni javno ponižavanje nije slomilo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare