To je to što me zanima!

Oglasio se Banksy: Ugradio je šiljke i iz publike pratio aukciju

Poticaj za uništenje je također kreativni nagon, citirao je Banksy slikara Picassa uz snimku rezanja njegove slike 'Djevojčica s balonom' u komadiće
Vidi originalni članak

Prije nekoliko godina sam skrivećki ugradio rezač papira u sliku ukoliko je ikada stave na aukciju, rekao je Banksy. Njegova se slika 'Djevojčica s balonom' samouništila nakon što je za nju u Londonu licitirano 860.000 britanskih funti, što je više od 7,2 milijuna kuna. 

Banksy je na društvenim mrežama objavio video na kojemu iz publike gleda aukciju i čeka rezanje njegove slike u komadiće. 

- Poticaj za uništenje je također kreativni nagon - citirao je Banksy slikara Picassa uz snimku.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Banksy, umjetnik zasad nepoznata identiteta, kako kaže, svojim satiričnim djelima često izražava nezadovoljstvo surovim kapitalističkim sustavom u kojem živimo. 

- Radi se o najvećem britanskom uličnom umjetniku i ovo je samo mali pokazatelj njegova genija - rekao je za Banksyja umjetnički kritičar Alex Branczik. On je ujedno i direktor aukcijske kuće Sotheby's u kojemu se održala aukcija. 

Prema pravilu, ako dođe do oštećenja umjetničkih djela prije napuštanja akcijske kuće, aukcija se otkazuje. No, Sothebyjevi aukcionari raspravljaju o tome je li rezanje slike zapravo bila dobra stvar. 

- Mogli bi se složiti da je djelo sada čak i vrednije - zaključio je Branczik.

VIDI OVO! Poznate zvijezde otkrivaju prvi seks: Katy Perry nevinost je izgubila u automobilu

 

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 07.10.2018.

    Kakve predivne uratke (ne znam bolji naziv za njegov izricaj) taj covjek radi! Ovaj postupak je uvrnut skroz i tako dosljedan! Bas me zanima kako ce se rijesiti ovo :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare