To je to što me zanima!

Ogorčeni susjedi izgubili spor: Dikane prijavit ćemo te Uskoku

Deset stanara zgrade na splitskim Mejama izgubilo je spor s Radeljakom. Jedan od stanara planira obavijestiti monitoring na nivou EU, Uskok i Vijeće sudaca Europe
Vidi originalni članak

Općinski sud u Splitu presudio je kako Josip Radeljak Dikan (67) miniravši vlastiti stan, u zgradi na Mejama nije napravio štetu na zgradi. Deset stanara zgrade traži povratak građevine u prvobitno stanje te svaki 150.000 kuna odštete zbog umanjene vrijednosti stana. Dikan je prije 13 godina aktivirao pet mina kako bi proširio stan za 50-ak 'kvadrata'. Na nosivim zidovima napravio je pet otvora i time, tvrde stanari, narušio stabilnost zgrade. Zbog detonacija nastalo je više od 60 pukotina pa se susjedima, kad pada kiša, voda slijeva niz zidove. To su potvrdili i građevinski vještaci.

- Obavijestit ću monitoring na nivou Europske unije, te Uskok i savjetodavno Vijeće sudaca Europe – kaže Ivica Franić, jedan od stanara, koji namjerava o slučaju pismeno obavijestiti i premijerku Jadranku Kosor. Stanari će se žaliti na presudu.

'S tim nemam veze! Umoran sam od suđenja'

Riječ je o skupini ljudi koja nastoji od mene izvući novac, ali to očito nije lako. Nažalost, takvih ima mnogo. Umoran sam od te parnice. To traje već 13 godina, a s tim nemam nikakve veze, rekao je Dikan koji nije došao na čitanje presude.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • optimist2 15.06.2011.

    Dikan se mora pojaviti na izbornim listama.taj čovjek je uspješniji od Jace,Ive,Brace,svih ostalih.tko plaća sve te sudske troškove,očigledno svi mi.

  • Tako_Zgodan 15.06.2011.

    Ovu salmonelu treba poslati u Srbiju, oni takve obozavaju!

  • 15.06.2011.

    Moze li mi netko reci ko je tej Dikan kad je tako ne dodirljiv i radi po hrvatskoj sto hoce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare