To je to što me zanima!

Oko sokolovo: Kraljica traži pogreške u 'Downton Abbeyu'

Iako na britanskoj dramskoj seriji radi i povijesni savjetnik, kraljica Elizabeta pomno prati 'Downton Abbey' kako bi uočila je li mu koji detalj ipak uspio promaknuti
Vidi originalni članak

Članovi kraljevske obitelji već su odavno poznati kao veliki ljubitelji ove britanske povijesne serije. 

Kate Middleton (33) ove godine u ožujku čak je i posjetila set 'Downton Abbeya' gdje se družila s glumcima, a priznala je da je to omiljena serija i princu Williamu (33). 

I dok se nakon šest sezona seriji bliži kraj, kao vjerna pratiteljica serije pokazala se i kraljica Elizabeta (89). Pozorno prati svaku epizodu jer obožava tražiti greške u scenariju. 

Iako na filmu radi i povijesni savjetnik, Alastair Bruce, koji je zadužen za povijesne činjenice koje bi trebale odgovarati razdoblju u koje je serija smještena, a to su  20-te godine prošlog stoljeća, britanska kraljica pažljivo proučava detalje. 

- Jednom prilikom je uočila da je mladi britanski časnik nosio medalju koja se nije dodjeljivala dok je on bio živ. On se borio u Prvom svjetskom ratu, a medalja koju je imao, dodjeljivala se tek u Drugom - otkrio je izvor blizak kraljici za časopis People.

Također, u četvrtoj sezoni serije, dok je Mary tugovala za svojim suprugom Matthewom, nije nosila crnu odjeću onoliko dugo koliko je trebala.  

U više puta nagrađivanoj i jednoj od najpopularnijoj serija današnjice glumio je i Rade Šerbedžija koji je utjelovio lik izbjeglice Kuragina koji je pobjegao iz Rusije nakon Prvog svjetskog rata. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • FellinaSimunjak 08.09.2015.

    ocito ima jako puno vremena i para...

  • svejedobro 04.09.2015.

    Dobro se drži za svoje godine...

  • Pametna ovca 04.09.2015.

    Jel gleda sa svojim prijenosnim hubbell teleskopskim naočalama?

Komentiraj...
Vidi sve komentare