To je to što me zanima!

Olivera su proglasili počasnim građaninom Splitske županije

Oliver je najbolji Dalmatinac, čovjek koji je prepoznatljiv u cijelom svijetu, rekao je Blaženko Boban. Dodao je kako je Oliver Dragojević imao mnoštvo štovatelja u Dalmaciji, Hrvatskoj i svijetu
Vidi originalni članak

Glazbenik Oliver Dragojević, koji je preminuo u nedjelju u Splitu, u ponedjeljak je proglašen počasnim građaninom Splitsko-dalmatinske županije o čemu su jednoglasno na sjednici odlučili članovi Županijske skupštine te županije.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, na čiji je prijedlog prihvaćena takva odluka, izjavio je kako je Oliver Dragojević "simbol Dalmacije."

POGLEDAJTE VIDEO: U spomen na Olivera Splićani pjevaju 'Sve bi da da si tu'

"Oliver je simbol Dalmacije i najbolji Dalmatinac, čovjek koji je prepoznatljiv u cijelom svijetu", rekao je Boban. Dodao je kako je Oliver Dragojević imao mnoštvo štovatelja u Dalmaciji, Hrvatskoj i svijetu.

Podsjetimo, posljednji ispraćaj istaknutoga glazbenog umjetnika Olivera Dragojevića održat će se u utorak kada će prvo u 11 sati u HNK Split biti komemoracija, zatim u 18.50 sati ispraćaj preko Rive sve do Lučke kapetanije, gdje će se u 19.50 sati lijes ukrcati u katamaran za Vela Luku u kojoj će se u srijedu u 18 sati na mjesnom groblju sv. Roka po lokalnim običajima obaviti pogreb.

VIDI OVO: Kako je nastala poznata balada Galeb i ja?

VIDI OVO: 10 stvari koje trebate znati o Oliveru.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • pepinlebref 31.07.2018.

    Sramite se.Pocasni gradjanin POST MORTEM. To se radi za zivota doticnog.Znam jednoga,velikod domoljuba koji je za to zainteresiran.

  • škver 30.07.2018.

    Može i Hrvatske.

  • Nk_Eszek 30.07.2018.

    Pjevački prosjek

Komentiraj...
Vidi sve komentare