To je to što me zanima!

Oliveru Porin za životno djelo: 'Hvala vam, ovaj mi je najdraži'

Oliver je sretan, kako neće biti. Prehlade su u điru pa ga sad čuvamo doma da ne bi pokupio virozu, rekla nam je nedavno njegova supruga Vesna. Glazbenik trenutno odmara u Veloj Luci
Vidi originalni članak

Od svih osvojenih Porina, ovaj mi je zasigurno najposebniji. Vjerujem da ću za njega naći posebno mjesto u svom domu. Hvala mojim dragim kolegama na ovom priznanju. Baš su me razveselili, rekao nam je oduševljeni glazbenik Oliver Dragojević (70). Korčulanin je uz pijanisticu Pavicu Gvozdić i pjesnika Jakšu Fiamenga dobio Porina za životno djelo. Statuu će preuzeti na svečanoj dodjeli 23. ožujka u Splitu. Dragojeviću je ovo 31. Porin u 'kućnoj kolekciji'. 

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

KONCERT U ARENI Oliver Dragojević dokazao da je borac: Ne odustajem od pisme

- Evo trenutno sam u sunčanoj Veloj Luci, jedva sam čekao da se dokopam svoje Korčule. Trenutno odmaram doma jer je malo prehladno za duže šetnje - rekao nam je dobro raspoloženi glazbenik.

Kako nam je početkom godine rekla njegova supruga Vesna, završio je s kemoterapijom, nakon čega je podvrgnut imunoterapiji. Liječnici su mu rekli kako CT pokazuje da se tumor smanjio. Nedavno su ga odveli da vidi svoju brodicu u splitskoj lučici.

'TREBAM MIR' Oliver Dragojević: Već sam odradio prvu turu kemoterapija

Dane provodi sa sinovima i unucima, a supruga pazi da ne pokupi virozu. Viđa se s prijateljima koji su mu najbliži. Iz splitske bolnice je izašao još uoči prošlih blagdana. 

- Sretan je, kako neće biti. Prehlade su u điru pa ga čuvamo da ne bi pokupio virozu - rekla nam je nedavno Vesna. 

Dragojević je jedan od najistaknutijih glazbenika na domaćoj glazbenoj sceni. U karijeri dugoj 50 godina iza sebe ima preko 40 snimljenih albuma, live albuma i kompilacija, a višegodišnju plodonosnu suradnju imao je sa Zdenkom Runjićem. Jedan je od Porinom najnagrađivanijih izvođača i jedan od rijetkih hrvatskih glazbenika koji se mogu pohvaliti nastupima u njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji te Opera Houseu u Sydneyju. Spektakularnim koncertom u rasprodanoj zagrebačkoj Areni prošle je godine proslavio 70. rođendan te obilježio pola stoljeća uspješne glazbene karijere.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • zvjezdana pikl_1 18.02.2018.

    Bravo!Zaslužio je. Ova dodjela će mu biti još veća motivacija u borbi u kojoj je on sada. Koliko je samo dobrotvornih koncerata odsvirao,bezbroj puta je pružio ruku onima kojima je trebala. Sad je dobio nagradu koju je kao čovjek zaslužio.

  • 16.02.2018.

    čestitke legendo

  • 16.02.2018.

    Zaslužena nagrada!

Komentiraj...
Vidi sve komentare