To je to što me zanima!

Oporavljeni maestro Šutej vraća se serijom koncerata

Deset mjeseci nakon što su mu dijagnosticirali leukemiju, maestro će opet dirigirati Zagrebačkom filharmonijom. Šutej je najavio seriju koncerata
Vidi originalni članak

Mjesec i pol dana nakon što se vratio iz Amerike gdje su mu presadili koštanu srž, Vjekoslav Šutej (57) se vratio poslu. Najavio je niz koncerata sa Zagrebačkom filharmonijom, čiji je šef i dirigent. U zagrebačkom Europskom domu na druženju sponzora i prijatelja filharmonije predstavio je novu sezonu. Rekao je da se okreću mlađoj publici, tako da će imati koncerte ponedjeljkom prijepodne, najavio je koncert sa Slovenskom filharmonijom sljedeće godine u Ljubljani na Križankama te nastupe u Beču u studenom i Berlinu u listopadu. Imat će i koncert s Joseom Carrerasom u prosincu u zagrebačkoj Areni. Upravo se na preporuku prijatelja Josea Carrerasa (62) krajem prošlog ljeta otišao liječiti u američki Seattle, gdje se i španjolski tenor liječio od leukemije. Carrerasu su leukemiju dijagnosticirali prije 20 godina i nakon liječenja bolest mu se nije vratila.
Na početku druženja u Europskom domu Šutej se zahvalio svima na podršci tijekom borbe s bolešću te je rekao da pet mjeseci nakon transplantacije ima novu krvnu grupu. Maestro je imao krvnu grupu B negativnu, a nakon transplantacije ima A pozitivnu. Rekao je i da mu se kosa kovrča.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • slama 16.05.2009.

    joj daj bože da bu dobro,super mi je on...

  • user_34983 16.05.2009.

    svako dobro maestro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare