To je to što me zanima!

Morgan Freeman šokirao Srbe: 'On nas je optužio za genocid!'

Freeman u dokumentarcu priča kako su ubrzo NATO-ove bombe pomogle u okončanju rata, ali došle su prekasno da bi spasile Srebreničane...
Vidi originalni članak

U dokumentarnom serijalu koji je snimio, poznati glumac Morgan Freeman progovorio je i o ratu u susjednoj Bosni i Hercegovini, posebice Srebrenici. U jednoj od epizoda obišao je Sarajevo i Srebrenicu i to u društvu poznatog TV voditelja i novinara Senada Hadžifejzovića i njegovog sina Feđe.

Američki glumac svoje je domaćine upitao što se dogodilo u Srebrenici, a oni su mu odgovorili kako su Srbi počinili genocid. 

- Blizu je granica Srbije, vrlo blizu. Došli su ovdje s namjerom da sve pobiju i taj teritorij pripoje Srbiji. Od žena su odvojili muškarce koje su potom ubijali i bacali u masovne grobnice, rekli su Senad i Feđa.

Freeman u dokumentarcu kasnije priča kako su ubrzo NATO-ove bombe pomogle u okončanju rata, ali došle su prekasno da bi spasile Srebreničane. 

To je jako razljutilo tabloide u Srbiji pa su Freemanovo pojavljivanje u Srebrenici popratili naslovima: "Optužio Srbiju za genocid: Veliki skandal proslavljenog glumca", "Skandal! Freeman pred cijelim svijetom optužio Srbiju za genocid"...

Idi na 24sata

Komentari 336

  • mima35 10.02.2018.

    Meni je samo žao što Hrvatska nije jednako agresivno zastupala svoje žrtve kako to čine Bosanci. Na žalost prema svemu kako stvari stoje Hrvati se sve više stavljaju uz bok Srbima, iako smo podnjeli najveću žrtvu u tom ratu, ne samo da smo bili napadnuti, nego smo doživjeli i humanitarnu kastastrofu kada smo primili preko pola milijuna ljudi iz BIH dok smo i sami bili preplavljeni svojim izbjeglicama i dok smo i sami grcali u kvi,a uz sve ostalo bili smo totralnoj političkoj izolaciji.

  • Irving 07.02.2018.

    jel ono on optužen za seksualno zlostavljanje. Ako je to istina, onda me njegova razmišljanja ne interesiraju.

  • Irving 07.02.2018.

    Tiho, tiho, da se nas ne daj bože ne sjeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare