To je to što me zanima!

Osim što kuša hranu, Tomislav Špiček traži parove u showu

Od škrtih namirnica Dalmatinske zagore natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj' morali su složiti ukusan brzi ručak, tradicionalni soparnik i janjetinu lešo s raštikom
Vidi originalni članak

Natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj' nas već peti tjedan zaredom uveseljavaju svojim kulinarskim vještinama. 

Od škrtih namirnica Dalmatinske zagore morali su složiti ukusan brzi ručak, tradicionalni soparnik i janjetinu lešo s raštikom.

Poljički soparnik je prvi izazov drugog dana pripremanja delicija iz Zagore. Za ovo jelo, koje se s punim pravom našlo na popisu jela sa zaštićenim zemljopisnim porijeklom, legenda kaže da je Napoleon rekao kako je to jedini kolač na svijetu poslije kojeg se može uživati u vinu. 

Natjecatelji su s oduševljenjem radili soparnik jer su ga skoro svi radili kod kuće, tako da je žiri imao pune ruke posla birajući najbolji recept između deset različitih. 

Slično je bilo i s drugim zadatkom, odnosno janjetinom lešo s raštikom, koju su skoro svi pripremali na različite načine. 

I dok je Đurđica kuhala cijeli komad janjetine, Evelina je prvo meso rastrančirala, dok je Nenad ipak pripremio još i juhu s domaćim rezancima. 

Dok se njegova janjetina kuhala, Mile je obilazio 'susjede' kako bi provjerili jesu li povrće izrezali na sitne ili krupne kockice, jesu li kuhali meso i korjenasto povrće zajedno ili odvojeno, kako će servirati.

Osim što je bio usredotočen na natjecatelje i njihove izvedbe novih zadataka, Tomislav Špiček je uspio primjetiti da su Zlatan i Anka ponovo na susjednim jedinicama, te da si u pauzama kuhanja rado dijele savjete i namirnice.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ansevar 25.04.2014.

    Tomek je u ovom showu pokazao koliko je iskompleksiran i svojim pošalicama i nastojanjima biti simpatičan je samo postigao suprotno.

  • kung fu panda 22.04.2014.

    kvarite mi emisiju ovakvim člancima ,sad je ne moram niti gledati sve znam raščiku nće jedino Ana skuhati kako treba

  • mm92 22.04.2014.

    Jako bitan članak moram primijetiti. Sve ste u naslovu rekli, a u članku prepričano što se kuhalo u showu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare