To je to što me zanima!

Otkriven Banksyjev identitet? Kolega greškom rekao ime...

U posljednjih dvanaest godina Banksyjevi radovi najčešće pojavljuju u onim gradovima u kojima Massive Attack ima koncert, te se upravo zbog toga počelo nagađati da se ustvari radi o Robertu Del Naji
Vidi originalni članak

Banksy, umjetnik koji svoj identitet godinama skriva, svojim satiričnim djelima često izražava nezadovoljstvo, kako kaže, surovim kapitalističkim sustavom u kojem živimo. Njegov kolega, street umjetnik, DJ i glumac Goldie (53) gostovao je u podcastu 'Distraction Pieces, Scroobius Pipa'. Tijekom razgovora pričao je o umjetnosti te donio zaključak da je umjetnost komercijalizirana. Goldie je potom napao i Banksyja, jer kako kaže, svoja djela masovno producira i prodaje.Banksy i Goldie poznaju se godinama, a zajedno su radili grafite u Velikoj Britaniji. 

- Dajte mi slova fonta bubble i njima napišimo Banksy na majicu i možemo je prodati. Uz dužno poštovanje Robertu, mislim da je genijalan umjetnik. Mislim da je preokrenuo svijet umjetnosti - rekao je Goldie, a nakon toga zavladala je tišina, shvativši da ipak nije trebao reći da se Banksy zove Robert. 

Tko je Robert?  upitao je znatiželjno voditelj. 

Godinama se sumnja da je Robert Del Naja (53), javnosti poznat kao osnivač benda Massive Attack ustvari čuveni Banksy. U posljednjih dvanaest godina Banksyjevi radovi najčešće pojavljuju u onim gradovima u kojima Massive Attack ima koncert, te se upravo zbog toga počelo nagađati da se ustvari radi o Robertu Del Naji. 

Glazbenik Del Naja oduvijek je demantirao da je on slavni Banksy.

- Glasine o mom tajnom identitetu su pretjerane. Bila bi to odlična priča, ali nažalost nije istinita - rekao je Del Naja za Daily Mail.

EKSKLUZIVNO: Najjača YouTube zvijezda stigla u Zagreb, a ne želi nastupati bez ove tri stvari!

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 20.10.2018.

    Fenomenalni fantom graffiti-szene ..guerrilla artista Banksy bi fakat mogao biti Robert Del Naja .:)Jedno je sigurno , pojavljuju se uvijek skupa, kada Massive Attack ima koncert ili drugi nastup, skoro obavezno se pojavi Banksy uradak, negdje u gradu..uglavnom pun kontroverzi, kritički protiv rata, fašizma ili nametnutoga fenomena konzuma...Osobno mi nebi uopće bila "mrska" pretpostavka da je taj genijalac, čiji su grafiti doista moderan, originalan i umjetnički orjentiran, kritičan odgovor na kompleksitet društva u kom živimo, glavom i bradom Robert del Naja Massiv Attack..Del Naja je zapravo i poznati likovni umjetnik, čiji se radovi pojavljuju na svakom od omota Massive Attack albuma. Zaslužan je za dovođenje stencil graffiti pokreta u Bristol.Geoff Barrow (Portishead), je važan podatak ako bi se govorilo o njegovoj event.dvostrukoj ulozi. Jer su on i B.prijatelji a ovaj je opet redovno prisutan na koncertims..Benksi bi sa druge str.mogla i biti zapravo grupa umjetnika koji prate Massive Attack širom svijeta. Kako god, dečki liferuju interesantne stvari.Meni se sviđaju i slušam ih ponekada. Koncerti su im poseban doživljaj.."Angel"..."Inertia Creeps" "Safe from harm".."Karmacoma".. Sve fenomenlne stvari. .trude se dečki. :) To im je veliki plus!👍

  • Northrop 20.10.2018.

    Ovo je bilo u lipnju PROŠLE godine...

  • antikomunist70 20.10.2018.

    Genijalac!Obožavam njegove grafite.Tu ne treba tekst,sve se odma skuži👍🏼

Komentiraj...
Vidi sve komentare