To je to što me zanima!

Otkriveno ime pod kojim sad nastupa Prljavo Kazalište

Početkom srpnja donesena je privremena sudska mjera kojom je Houri i Bodalecu zabranjeno korištenje imena Prljavo kazalište
Vidi originalni članak

Gitarist Jasenko Houra (62) i Mladen Bodalec (63) odsad će nastupati pod imenom Houra Grupa. Otkrila je to najava za festival Fusion u Splitu gdje su trebali nastupati kao Prljavo kazalište.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na službenim stranicama festivala grupa se najavljuje kao Houra Grupa, iako u biografiji i dalje stoji 'Prljavo kazalište'.

Prošlog je tjedna najavljen koncert Prljavaca u Zadru unatoč sudskoj zabrani korištenja imena. Sad je organizator zadarskog koncerta obrisao te objave i objasnio:

- Vuk mijenja svoju dlaku, ali ćud nikad. Možda se neće zvati Prljavo Kazalište, Prljavci ili slično, ali zato hitove, dušu i energiju nitko ne može oduzeti na velikom koncertu 30.07. u našem čarobnom vrtu. Sve ostaje isto osim imena benda. Poštivajući sudske odluke, sve objave na našim stranicama od dana donošenja sudske odluke bit će izbrisane.

ULOŽIT ĆE PRIGOVOR Houra o zabrani korištenja imena 'Prljavo kazalište': Vidjet ćemo što uopće piše u rješenju

Podsjetimo, početkom srpnja donesena je privremena sudska mjera kojom je Houri i Bodalecu zabranjeno korištenje imena Prljavo kazalište.

- Mogu potvrditi da je Trgovački sud u Zagrebu dana 1.7.2022. donio rješenje kojim se određuje privremena mjera kojim se g. Houri i g. Bodalecu nalaže da prestanu s radnjama kojima se povrjeđuju registrirani žigovi g. Fileša, odnosno da prestanu pružati usluge koje se odnose na kulturne djelatnosti pod nazivom PRLJAVO KAZALIŠTE, PRLJAVCI ili drugim sličnim nazivom, kao i da otkažu sve dogovorene aktivnosti i daljnje aktivnosti pod zaštićenim žigovima odnosno nazivima - rekla je ranije odvjetnica Tihomira FilešaKristina Delfin Kanceljak za Index.

Prema privremenoj mjeri, koja stupa na snagu dostavom rješenja Houri i Bodalecu i traje do pravomoćnog okončanja spora, u slučaju kršenja sudske odluke određuje se novčana kazna.

- U ovom trenutku ne želim pričati o novom imenu. Ne mogu komentirati nešto što je trenutno u postupku. Pretpostavljam da ćemo taj dokument uskoro dobiti. Ne želim ništa kalkulirati, vidjet ćemo idući tjedan kako će se situacija odvijati. U krajnjem slučaju, postoje odvjetnici pa ćemo vidjeti kako će priča na kraju završiti - objasnio je nedavno Houra.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • zaladilo 19.07.2022.

    Ko nji sluša,plangijat do palagnijata?

  • Nepopraljivo 19.07.2022.

    Katastrofa od imena..... mogli su se nazvati po nekoj od svojih pjesama npr..... ovo je skroz nemaštovito....

  • čimbenik 19.07.2022.

    "Plagijatori" je odlično ime za njih!

Komentiraj...
Vidi sve komentare