To je to što me zanima!

Ovo su svi ovogodišnji dobitnici glazbene nagrade Porin...

Porina za pjesmu godine dobili su Damir Martinović i Zoran Prodanović za pjesmu 'Mama ŠČ', a Porina za album godine Vojko V
Vidi originalni članak

Iza nas je 31. dodjela glazbene nagrade Porin u zagrebačkom event centru HoB. Različiti glazbenici nominirani su u brojnim kategorijama, a ovo su oni kojima je Porin i dodijeljen.

PJEVAČI, A... Baby Lasagna i Martin Kosovec u novoj ulozi na Porinu: 'Ovo je iznimna čast. Veliki aplauz...'

Porina za najbolji album zabavne glazbe dobio je Swingers za 'Zapleši twist'. Nominirani su bili i Gazde za album 'Ispod ovih oblaka' i Vladimir Kočiš Zec za album 'Tako je to kada se voli'.

Porina za najbolji album Hip Hop glazbe Vojko V za album 'Dvojko'. Nominirani su bili i Reper iz sobe za album 'Unutra' te KUKU$ za album 'X'.

GLAZBENA NAGRADA Vojko V. dobio Porina za najbolji Hip Hop album Dvojko: 'Hvala, ali nisam pripremio govor...'

Najbolji album rock glazbe je Follow The Blind Man (Jelusick). Nominirani su bili i Kino i kokice (Bang Bang) i Vesna (Pips chips and videoclips).

Porina za najboljeg novog izvođača godine dobio je Idem, a nagradu su mu dodijelili Baby Lasagna i Martin Kosovec. Nominirani za najboljeg novog izvođača godine bili su još i Lu Dedić i Pava.

Porina za najbolji album pop glazbe 'Vile se ovdje igraju' (Matija Cvek i The Funkensteins). Nominirani su bili i 'Blues po kišnim plažama' (Natali Dizdar) te 'Master Blaster' (Detour).

Porina za najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) osvojili su Mangroove i Jazz orkestar HRT-a za skladbu 'Azimut Theme'. Nominirani su bili i Bruno Mičetić (Tree Of Souls), Ivan Pešut (She Left The Room) i Vedran Ružić (Prvi stavak).

U SUBOTU Bliži se 31. Porin: Evo tko će sve nastupiti na dodjeli nagrade

Porina za najbolji album klasične glazbe dobio je Berislav Šipuš: 'Pasija'. Nominirani su bili i Frano Parać: 'Carmina Krležiana/Missa Maruliana' te Ivo Josipović: 'Lennon'.

Porina za najbolji album jazz glazbe dobila je Tamara Obrovac za album 'Nuvola'. Nominirani su bili i 'Candide' (Mario Bočić & JO HRT) i 'Family & Friends' (Matija Dedić).

DAJTE SVOJ GLAS Kome ide Porin za pjesmu godine?

Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu osvojio je Filip Rudan za skladbu 'The outside'. Nominirani subili i Boris Štok sa skladbom 'Grijeh' te Marko Tolja i skladba 'Nismo znali bolje'.

Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobila je Natali Dizdar za skladbu 'Krug'. Nominirane su bile i Vanna i skladba 'Navika' te Zorica Kondža i skladba 'Nemirno srce'.

Porina za album godine dobio je Vojko V za album 'Dvojko'. Bili su nominirani i 'Follow The Blind Man' (Jelusick), 'Live at Dom sportova, 12.11.2022.' (Goran Bare & Majke), 'Massimo Arena Zagreb' (Massimo), 'Monologue' (Mia Dimšić).

Porina za pjesmu godine dobili su Damir Martinović i Zoran Prodanović za pjesmu 'Mama ŠČ'.

U SUBOTU Baby Lasagna bit će prezenter na Porinu: 'Osjećam malu tremu koju zasjenjuje osjećaj časti...'

Nominirani su bili i 'Dižeš me' (Davor Gobac), 'Mamacita' (Andrija Vujević, Mihovil Šoštarić), 'Moja glava, moja pravila' (Husein Hasanefendić Hus), 'Stare Navike' (Jasenko Houra, Ines Prajo).

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Roberto Malone 25.03.2024.

    Klaun do klauna...kvazi pjevači! Užas!

  • Florijan1974 24.03.2024.

    Da je revalo dvadese magaraca, jedan od njih bi također dobio porin. To nisu nikakvi pjevači, vengo revatori, za njih u kultuturnom svijetu nitko nije ni čuo. Plemenito hrvatsko uho je rođeno za slušanje turbo folka, srpskih cajki čije je revanje jednako prdljevini kada se gladni nadere graha i slanine.

  • fui24h 23.03.2024.

    Nije nitko gledao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare