To je to što me zanima!

Patrick Swayze se bori za život s rakom gušterače

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Američkom glumcu Patricku Swayzeju (55) rak je zahvatio tek mali dio gušterače i on dobro reagira na liječenje. Izvješća o skoroj smrti su neistinita...
Vidi originalni članak

Američkom glumcu Patricku Swayzeju (55) rak gušterače otkriven je u siječnju i od tada je prošao nekoliko kura radikalne kemoterapije. Prva izvješća govorila su kako mu je stanje toliko loše da više u sebi ne može zadržavati krutu hranu.
- Rečeno mu je kako može imati još dva tretmana kemoterapije. Liječnici polažu malo nade u ozdravljenje. Vrijeme je da se molimo za čudo - napisao je jučer američki magazin National Enquirer.
Nakon tih prvih navoda, prema kojima je glumcu ostalo manje od 40 dana života, javio se i Patrickov liječnik dr. George Fisher.
- Patricku je rak zahvatio tek mali dio gušterače i čini se kako za sada dobro reagira na liječenje. Sva izvješća koja govore o tome koliko mu je još života ostalo te kakvo mu je tjelesno stanje potpuno su neistinita. Mi smo znatno optimističniji glede oporavka - u službenoj izjavi za javnost napisao je dr. Fisher.
- Swayze unatoč bolesti nastavlja sa svojim normalnim rasporedom, što uključuje i rad na nadolazećim projektima. Silna podrška koju je već dobio od javnosti i obožavatelja duboko ga je dirnula - kazao je glumčev glasnogovornik.
Patrick je u braku sa suprugom Lisom Niemi (51) već 32 godine. Oboje imaju pilotske dozvole i vikendima su letjeli na kemoterapije u medicinski centar sveučilišta Stanford. U toj prestižnoj bolnici u Kaliforniji nalazi se jedan od najboljih odjela za liječenje raka u Americi. Vikendom su letjeli jer su željeli da tretmani ostanu tajni.
Patrick Swayze se među filmske zvijezde probio hitom "Prljavi ples" gdje mu je partnerica bila Jennifer Gray, a u Hollywoodu je jedan od najtraženijih glumaca postao nakon glavne uloge u filmu "Duh". Swayze je upravo završio sa snimanjem novog filma "Powder blue" (Plavi prah) u kojem mu društvo čine Jessica Biel, oscarovac Forest Whitaker, Ray Liotta i Lisa Kudrow.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • buzdovan 06.03.2008.

    Bumbix, ako je u pitanju glava, onda su u pravilu prognoze puno bolje. Tijelo i rep ne prave nikakve rane simptome, za razliku od spomenute glave... Sve u svemu, kada je gušterača u pitanju, prognoza je u pravila jako loša. Inače, bio je jedan od rijetkih glumaca koji se nije preseravao i pravio skandale. Šteta!

  • megane4 06.03.2008.

    drži se patrick!

  • bumbix 06.03.2008.

    Ak je u pitanju glava gušterače onda ne valja.Nisu dobre prognoze. Bože, što mi je žao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare