To je to što me zanima!

Peta godišnjica igranja: Rock spektakl 'Antigona' u Tvornici

Riječ je o jednom od prvih suvremenih originalnih rock mjuzikala, koji je nastao kako bi mladim generacijama na blizak i prepoznatljiv način približio grčki klasik
Vidi originalni članak

U prepunoj zagrebačkoj Tvornici Kulture publika je večeras uživala u žestokoj kazališnoj adaptaciji rock opere 'Antigona Prockletstvo Roda' koja slavi pet godina igranja.

Riječ je o jednom od prvih suvremenih originalnih rock mjuzikala, koji je nastao kako bi mladim generacijama na blizak i prepoznatljiv način približio grčki klasik. 

Iza zaraznih i žestokih songova, prepoznatljive priče i dojmljivih scenskih ostvarenja stoji tim Medley Teatra – Trpimir Jerković kao skladatelj, Marijana Matešić Jerković kao redateljica, dramaturginja i vokalna pedagoginja te Ivana Matas Zorica koja je tekst ovog klasičnog djela adaptirala za scenu. 

Djelo je nastalo u suradnji profesionalaca i amatera od kojih su neki, upravo zahvaljujući „Antigoni“ danas završili u profesionalnim vodama.

U ovoj jubilarnoj glavnim ulogama nastupili su Taher Sanuri, Tea Zec, Irena Curić, Adalbert Turner, Marin Bukvić, Asad Sanuri i Željko Zubović, uz pratnju live benda kojeg čine renomirani hrvatski glazbenici – Toni Lović, Berislav Blažević, Nenad Borić, Romeo Krželj, Mario Vincek i Dinko Janković.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare