To je to što me zanima!

Petrina pobuna: Kus-kus nije žitarica nego vrsta tjestenine

Natjecateljica 'Masterchefa', studentica ekološke poljoprivrede Petra Plantak, poludjela je na žiri showa jer su im pod žitarice 'podvalili' njihove prerađevine
Vidi originalni članak

Vrste žitarica su zob, raž, pšenica, ječam... Oni su dali samo pšenicu i podvrste bulgur i kus-kus, koji je zapravo tjestenina, kaže studentica ekološke poljoprivrede.Vidno iznervirana Petra Plantak (28) poludjela je na žiri Masterchefa jer su im pod žitarice “podvalili” njihove prerađevine.


- To nisam očekivala jer je zadatak bio prepoznati žitarice, mahunarke i sjemenje. Žiri je pogriješio - rekla nam je Petra.

To ju je, tvrdi, kao i Marinu te Marija, koji je ispao, zbunilo pa zato u stres-testu nije ni navela kus-kus kao žitaricu. Žiriju se ta primjedba i nije previše svidjela.

- Šta se kriviš? Što nije fer? To što nisi prepoznala kus-kus? - pitao ju je Dino Galvagno.

Studentica iz Novog Marofa kaže kako im je prigovorila jer je potpuno u pravu.


- Smatram da su nam umjesto kategorije ‘žitarice’ trebali navesti kategoriju ‘tjestenine’ - ljuti se Petra.

Na Novoj TV rekli su nam kako u igrama eliminacije katkad ima zamki koje natjecatelji moraju svladati.

- Ovo je show i trebamo kandidate koji će prepoznati podvalu. Zar govorimo o 20 najboljih amatera koji ne znaju prepoznati kus-kus? - pitao se Mate Janković.

Kus-kus je žitarica jer tako ‘piše’ u dućanu 

Petra je tražila objašnjenje zašto su kus-kus i bulgur stavljeni pod žitarice, jer su to prerađevine. Dino joj je objasnio da se i u trgovinama nalaze među žitaricama.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • RenataRendulić_1 30.10.2012.

    nije istina da kus-kus stoji na policama među žitaricama već među tjesteninom,,,radim u dućanu pa znam....

  • JuraLešić 30.10.2012.

    Meni je ona jednostavno presipatična dobro nije neka ljepotica ali nema veze ovo nije izbor za miss već za najboljeg kuhara.Čini mi se kao dobra osoba i što je najbitnije sva je svoja volio bih da pobjedi :)

  • riibica 30.10.2012.

    ženskica mi je bila simpa,ali je u toj emisiji imala monolog od kojeg sam dobila temperaturu! jel kus-kus?nije?!da napišem ili ne?od mene se očekuje da to znam...! pa pretjerala je malo žešće!

Komentiraj...
Vidi sve komentare