To je to što me zanima!

Pixies za 24sata: Kim Deal je dobrodošla ako se želi vratiti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Glavni headlineri posljednjeg dana festivala, Pixies, u Zagrebu su bili već nekoliko puta i sviđa im se. Članovi benda kažu da im je super svirati s novom basisticom
Vidi originalni članak

Pokušavamo shvatiti kako smo se izgubili na toliko dugo vremena, no sada smo se vratili, komentirao je Black Fancis činjenicu da Pixies nisu 23 godine objavili novi album . Za 24sata su komentirali i odlazak basistice Kim Deal iz benda.

- Odlučila je da je gotova s Pixies. Poštujemo njenu odluku. Kao što smo i ranije govorili, dobrodošla je natrag, ako se želi vratiti. Ipak, mi nastavljamo dalje. Imamo predivnu basisticu Paz s kojom je predivno surađivati. Publika je također jako voli, a unatoč svemu što se događalo, sve ide u redu - rekao je bubnjar benda, David Lovering. Gitarist Joey Santiago dodao je kako je Paz jako talentirana te im je drago raditi s njom.

Black Francis ispričao je i kako bend odlučuje na kojem festivalu i u kojem gradu će svirati kada krenu na turneju.

- Na papiriće napišemo imena gradova te ih sve bacimo u kaubojski šešir , dobro ih protresemo te onda odaberemo grad - našalio se pjevač te je dodao kako uvijek na drugačiji način rade turneje. Istaknuo je da obožavaju Zagreb.

- U Zagrebu sam jeo najbolji sladoled i jagode u životu. To je bilo 1989. godine - rekao je.

"Moramo drugima dati šansu da osvajaju top ljestvice"

Pixies su se osvrnuli i na novu glazbu te su istaknuli da im posljednjih mjeseci snimanje novih pjesama jako dobro ide , a u tom tonu žele i nastaviti. Nakon INmusic festivala bend će nastupati na Glastonburyju u Velikoj Britaniji. Komentirali su i koji im je najdraži trenutak cijele karijere.

- Najdraže mi je bilo vrijeme kad smo krenuli svirati na područje bivše Jugoslavije. Otišli smo prvo u Grčku krajem 80-ih godina i tamo smo bili tri dana te smo se vozili na mopedima i bilo je odlično - rekao je Black Francis. Santiago je kazao kako će nakon turneje snimiti novi album koji će osvojiti sve top liste pa će opat pasti i onda će ponovno na turneju.

- Moramo nekom drugom dati šansu da sada osvaja top ljestvice - zaključili su Pixies.

Bend je bio headliner posljednjeg dana najvećeg open air festivala u Hrvatskoj, a svirali su pred nekoliko tisuća ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • troll_troll 26.06.2014.

    zasto bi se vratila,ima svoj bend koji je tisucu puta bolji od ovih novih pixiesa.

  • ella1234xD 26.06.2014.

    moju muzičku ljestvicu ste osvojili davnoooo

Komentiraj...
Vidi sve komentare